Oppskrift på torsketaco med guacamole og ferskensalat
Torsketaco med guacamole og ferskensalat er en frisk og god tacorett. Det søte i ferskensalaten gjør seg meget godt sammen med den krydrede torsken.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
6 små tortillalefser
400 g torsk
1 dl maisstivelse
1,5 ts spisskummen
0,25 ts salt
0,25 ts cayennepepper
40 g smør
Ferskensalat:
3 fersken
1 håndfull frisk koriander
0,25 ts salt
0,5 ts spisskummen
0,25 ts cayennepepper
0,25 sitron
1 ts sukker
Guacamole:
1 moden avokado
1 tomat
2 ss rømme
1 fedd hvitløk
0,25 sitron
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Hakk tomat i mindre biter og finhakk hvitløk. Mos avokado og bland sammen avokado, tomat, rømme og hvitløk og smak til med sitron, salt og pepper.
- Rens ferskener for stein og del dem i båter. Bland sammen sitronsaft, sukker, salt, cayennepepper og spisskummen. Bland så dette sammen med fersken og koriander.
- Bland sammen maisstivelse, spisskummen, salt og cayennepepper. Del torsken i middels store terninger og vend terningene godt i maizenablandinga. Stek torskebitene i smør til de har fått godt med farge på begge sider.
- Server torskebiter med guacamole og ferskensalat i tortillalefser.
Denne sommeren har deler av ferien blitt brukt på en sørlandsturné. Hva er vel bedre enn å farte rundt på venners sommerhytter når en selv er temmelig hytteløs? På grunn av sommerens heller sparsomme sommervær fikk jeg ikke med meg den helt store brunfargen hjem, men jeg tok med meg en rekke med gode stunder og ikke minst oppskrifta på denne ferskensalaten på veien. Salaten kommer fra en matglad mor vi fikk den glede av å hilse på i Grimstad, og jeg var ganske så rask med å planlegge den inn i en torsketaco med guacamole og ferskensalat. Tacoen ble en stor suksess etter min mening, håper den faller i smak hos deg også!
Øystein
Denne spiser jeg mer enn gjerne igjen! 😀
Mia
Jeg tat hintet, Øystein, jeg skal lage torsketaco snart! 😉