Skal man ha gjester på middagsbesøk er det ikke alltid like lett å vite hvor mye mat man skal lage. Noen spiser lite, andre spiser mye og atter andre tar med seg en venn eller melder avbud i siste liten. Derfor pleier jeg å lage rikelig med tilbehør når jeg lager mat til mange. Og om jeg lager alt for mye tilbehør, så blir restene tilbehør til noe helt annet i morgen. Ofte er tilbehøret lettere å spise opp dagen derpå (og muligens dagen etter dagen derpå om jeg har bomma skikkelig) enn selve hovedretten.
Oppskrift på waldorfsalat med rømme
Waldorfsalat med rømme passer godt som tilbehør både til julemat og grillmat og den gjør seg også godt på et koldtbord. I denne oppskrifta er porsjonene relativt rause, så du kan redusere mengden noe om du har rikelig med annet tilbehør til middagen.
Ingredienser:
-gir 6 porsjoner
Salat:
4 epler
3 stilker stangselleri
0,25 ananas
75 g valnøttkjerner
250 g blå druer
0,5 sitron
Dressing:
1,5 dl seterrømme
2 dl kremfløte
0,5 dl ekte majones
1 ss sukker
Fremgangsmåte:
- Skyll epler, stangselleri og druer godt.
- Skjær epler i terninger og klem over sitronsaft.
- Rens ananas og skjær den i terninger. Skjær stangselleri i mindre biter og del druer i to. Knekk valnøttene i mindre biter.
- Bland frukt, grønt og nøtter sammen, men hold tilbake noen biter til pynt.
- Stivpisk kremfløte og sukker. Pisk inn rømme og vend inn majones. Bland det hele sammen med salaten og topp med bitene som er lagt til side.
Legg igjen en kommentar