• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Ingefærsirup og ingefærbrus

4. januar 2017 By Mia Skriv en kommentar

Ingefærsirup og ingefærbrus

Ingefærbrus servert med isbiter og lime og toppet med sitronmelisse

Temaet for oppskriftsfordringen for januar er alkoholfrie drikker. Initiativtager denne måneden er Julia fra bloggen Magevennlig mat. Julia er ei veldig hyggelig dame og sammen med sin mann har hun gitt ut to bøker med LavFODMAP-oppskrifter.

Jeg er ikke den helt store brusdrikkeren. Men det finnes et unntak – jeg elsker ingefærbrus! Så hva passer vel bedre enn å bidra med min oppskrift på ingefærbrus til denne månedens oppskriftsutfordring?

Du finner alle bidragene til oppskriftsutfordringen ved å søke på #oppskriftsutfordringen i sosiale medier. Så langt har Anita fra Kvardagsmat bidratt med en virgin mojito, Ingefærte fra Sunnere Alternativ, eple og ingefær sour fra Kokebloggen, Aryan (tyrkisk drikkeyoghurt) fra Et kjøkken i Istanbul og lemonade med sitrus og urter fra Green Bonanza.

Oppskrift på ingefærsirup til ingefærbrus

Ingredienser:

-gir omtrent 2 dl sirup

Ingefærsirup:
100 g ingefær
2,5 dl sukker
5 dl vann

Ingefærbrus:
Ingefærsirup
Kullsyrevann
Eventuelt litt limesaft

 Fremgangsmåte:

  1.  Skrell ingefæren og skjær den i skiver.
  2. Kok opp vann, ingefær og sukker og la det koke til sirupen tykner noe, omtrent 45 minutter.
  3. Oppbevar sirupen på lufttett beholder (se tips under).
  4. Bland ønsket mengde sirup med kullsyrevann. Kald sirup i kaldt kullsyrevann kan kreve litt forsiktig røring før det hele løses opp.
  5. Server gjerne med noen dråper limejuice og isbiter.

Ingefærsirup og ingefærbrus

Ingefærsirupen holder seg lenge om den oppbevares riktig. Jeg pleier å oppbevare sirup på flaske med kork, og koker da flaska på samme måte som jeg pleier å gjøre med glass til syltetøy.

Kok opp ei stor gryte med vann. Skru korka av ei rein flaske og legg flaska og korken i det kokende vannet. La det ligge til det har nådd kokepunkt. Ta flaska opp av det kokende vannet (pass fingrene), tilsett den varme sirupen og sett korka på.

Om sirupen kun skal oppbevares noen dager før bruk trenger du ikke å gå igjennom denne prosessen. Skal sirupen derimot oppbevares i lang tid er det mye mindre sjanse for at sirupen mygler om beholderen er varmet opp til kokepunktet rett før sirupen tilsettes.

Filed Under: Drikke, Kald drikke, Oppskrifter

Forrige post: « Hjemmelaget hummus
Neste post: Ølbrød med rug og honning »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat