• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll

12. desember 2015 By Mia Skriv en kommentar

Sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll

Sjokoladekonfekt utgjør en strålende gave om de pakkes inn i en fin eske.

Oppskrift på sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll

Sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll blir farlig gode. Bør nytes i fellesskap for å unngå at man spiser det hele opp selv i en fei!

Ingredienser

-gir 20 biter
250 g kokesjokolade
200 g søtet kondensertmelk
1 ss lakrispulver

NB! Søtet kondensertmelk ikke er det samme som Viking Melk.

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokoladen i vannbad og hell sjokoladen over ei konfektform. Tøm overskuddsjokoladen fra forma i en bolle. Pass på at gropene i forma er dekket med sjokolade, men unngå at laget blir veldig tykt (da blir det lite plass til fyll). Ta vare på overskuddssjokoladen – den skal brukes videre. Sett forma kaldt til sjokoladen har stivna.
  2. Bland sammen kondensertmelk og lakrispulver. Hell blandinga i hver grop i forma Gropene skal være omtrent 3/4 fulle. Konfektbitene kan dekkes med sjokolade direkte, men om du ikke er helt stø på konfekthånda kan kan bitenel kjøles ned i fryseren først. Kondensertmelk fryser ikke, men blir hakket mer tyktflytende. Dermed er det lettere dekke konfektforma med sjokolade uten at det blir mye klineri.
  3. Varm opp sjokoladen i vannbad igjen til den er tyntflytende og hent konfektforma ut av fryseren. Hell godt med sjokolade på toppen av hver grop. Dra så over forma med en slikkepott eller stekespade for å rette av bunnen på konfektbitene.
  4. Sett forma kaldt til sjokoladen er stiv. Oppbevar bitene kjølig. Så sant bitene er helt dekket med sjokolade slipper ikke lufta til det melkebaserte fyllet, og bitene kan holde seg i et par uker.

Sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll

På grunn av denne bloggen lager jeg hakket for mye søtsaker til å spise opp alt selv. Derfor pleier jeg å ta med meg godteriet når jeg besøker familie og venner eller sette igjen noe på jobben. Men med disse konfektbitene skar det hele seg litt. Jeg lagde to utgaver av sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll i løpet av helga (én litt lite pen, men veldig god og én pen og god). Ettersom jeg bomma litt på forholdene i første utkast ble det (heldigvis) ikke mer enn 30 biter , men allikevel alt for mye for to personer å spise opp på egenhånd. Men akkurat denne helga hadde vi ingen middagsbesøk på tapetet, så planen var å ta det meste (litt smugspising må nesten være innafor, kvalitetstesting kalles det) med på jobb. På mandag morgen var det 4 biter igjen. Rett og slett litt for lite til å ha med seg på jobben. Dermed ble det til at jeg selv tok meg av riste rest på mandag ettermiddag…

Sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll

Filed Under: Dessert, Oppskrifter, Snacks og godteri Tagged With: Godis, Jul, Konfekt, Påske

Forrige post: « Torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør
Neste post: Farmors rømmegrøt med semulegryn »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat