• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør

9. desember 2015 By Mia Skriv en kommentar

Torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør

Oppskrift på torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør

Torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør kan representere årets juletorsk, men smaker så godt at den gjerne må lages ved andre anledninger også!

Ingredienser

-gir 4 porsjoner

Torsk med bacon:
1 kg torsk i skiver
2 l vann
1 dl salt
2 Laurbærblad
200 g bacon

Kålrotstappe:
500 g kålrot
300 g gulrot
0,25 sitron
1 dl kremfløte
0,5 dl appelsinjuice
50 g smør
1 ts salt
0,5 ts pepper

Persillesmør:
100 g meierismør
1 fedd hvitløk
2 ts sitron
1 håndfull kruspersille
0.5 ts grønnsakssalt

Tilbehør:
600 g Mandelpoteter

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og kruspersille til persillesmør. Bland det med temperert smør, sitronsaft og grønnsakssalt. Rull persillesmøret sammen til ei pølse i bakepapir og la det stivne i kjøleskap.
  2. Rens kålrot og gulrot og hakk i grove biter, og kok det hele mørt, trekk gryta til side og tøm av vannet.
  3. Stek bacon sprøtt i ei stekepanne.
  4. Rens mandelpotetene og kok opp vann. La potetene koke i omtrent 5 minutter, trekk gryta bort fra varmen og la potetene trekke til de er ferdige, i omtrent 5-10 minutter.
  5. Kok opp lettsalta vann med laurbærblad til torsken, og torskeskivene i, trekk gryta fra varmen i det vannet så smått begynner å boble igjen og la torsken trekke til den begynner å slippe beina, 8-12 minutter avhengig av størrelsen på skivene.
  6. Mos kålrot og gulrot godt sammen, tilsett kremfløte, appelsinjuice, sitron og smør og varm opp. Smak til med pepper og salt.
  7. Server torsken toppet med sprøstekt bacon og med kålrotstappe, mandelpoteter og skiver av persillesmør.

Torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør

Torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør kan også gå under definisjonen juletorsk. Min eneste innvending er at retten er så god at den bør lages litt oftere enn bare til jul. Og når det er snakk om julemat har torsk til juletorsk en meget gunstig egenskap. I motsetning til mye annen julemat, tar det ikke allverden av tid å lage en middag. Lager du torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør i en fei, og har behov for litt ekstra sysselsetting følger en aldri så liten hekleoppskrift nederst i innlegget du kan bedrive tiden med.

Uglelue2

 

Hekla uglelue

Lua passer et knøtt på en par-tre måneder

Heklenål str. 3
Bomullsgarn str. 3-4 (jeg har brukt PT petunia)
Ett nøste (50 g) av hver av 4 farger: grunnfarge – farge 1, kant og øyenvipper – farge 2, øyne – farge 3,  nebb – farge 4

Første stav i hver runde byttes ut med tre luftmasker

Lue, farge 1:
Runde 1: Hekle 12 staver om en magisk sirkel
Runde 2: Hekle 2 staver i hver stav. Gir totalt 24 staver.
Runde 3: Hekle *2 staver i samme stav, 1 stav i neste stav*. Gjenta ** ut omgangen. Gir totalt 36 staver.
Runde 4: Hekle *2 staver i samme stav, 1 stav i neste stav, 1 stav i neste stav*. Gjenta ** ut omgangen. Gir totalt 48 staver
Runde 5: Hekle *2 staver i samme stav, 1 stav i neste stav, 1 stav i neste stav, 1 stav i neste stav*. Gjenta ** ut omgangen. Gir totalt 60 staver.
Runde 6 – 12: 1 stav i hver stav

Ørelapper, farge 1:
Rad 1: I 8. maske fra midt bak – hekle 1 stav i hver stav, 13 staver,
Rad 2: Snu og hekle 1 kjedemaske i siste stav fra forrige runde, fortsett 1 stav i hver stav i alt 11 ganger
Rad 3: Snu og hekle 1 kjedemaske i siste stav fra forrige runde, fortsett 1 stav i hver stav i alt 9 ganger
Rad 4: Snu og hekle 1 kjedemaske i siste stav fra forrige runde, fortsett 1 stav i hver stav i alt 7 ganger

Kant, farge 2:
Hekle fastmasker rundt hele lua, 1 maske i hver maske, 2 masker langs hver stav på kantene av ørelappene

Øyne, farge 3:
Hekle 3 luftmasker og fest dem i ring med ei kjedemaske.
Runde 1: Hekle 12 halvstaver om ringen
Runde 2: Hekle 2 halvstaver i hver halvstav -> 24 halvstaver
Runde 3: Hekle *2 halvstaver i samme halvstav, 1 halvstav i neste halvstav*. Gjenta ** ut omgangen. -> 36 halvstaver.

Sy på øyenvipper og sy øynene på midt foran på lua. Husk at det skal være plass til ett nebb mellom øynene.

Ørefjutter, farge 2:
Legg 8 tråder med lengde 15 cm sammen. Ta tak på midten av trådsamlinga, og dra dette igjennom rundt ei en stav på ene siden av toppen på lua til du har ei lita løkke. Stikk trådendene igjennom løkka og stram til. Gjør det samme på andre siden og klipp fjuttene i ønsket lengde.

Fletter, farge 2:
Legg 6 tråder på 60 cm sammen. Ta tak på midten av trådsamlinga, og dra dette igjennom nederste del av ørelappen med heklenåla til du har ei lita løkke. Stikk trådendene igjennom løkka og stram til. Del inn i 3×4 tråder og lag ei flette. Knyt i enden. Gjør deretter det samme på andre siden.

Nebb, farge 4:
Rad 1: Lag 5 luftmasker,
Rad 2: snu og hekle 5 fastmasker i disse 5 luftmaskene.
Rad 3: 1 kjedemaske i første luftmaske, 4 fastmasker i de resterende 4 maskene
Rad 4: Snu og hekle 1 kjedemaske i første maske, 3 fastmasker i resterende 3 masker
Rad 5: Snu og hekle 1 kjedemaske i første maske, 2 fastmasker i resterende 2 masker

Sy på nebb og fest alle tråder.

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Jul

Forrige post: « Marsipankonfekt med hvit sjokolade og lime
Neste post: Sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat