Oppskrift på marsipankonfekt med hvit sjokolade og lime
Marsipankonfekt med hvit sjokolade og lime blir søt og syrlig på smak. Disse konfektbitene passer utmerket både som en liten gave og som lørdagsgodis.
Ingredienser
– gir omtrent 24 små kuler
300 g hvit sjokolade
100 g marsipan
50 g smør
4 ss kremfløte
2 lime
40 g melis
Fremgangsmåte
- Legg marsipanen i kjøleskap for å la den stivne litt ekstra.
- Varm opp fløte og sjokolade på svak varme.
- Riv marsipan på et råkostjern og rør marsipan og smør inn i sjokoladeblandinga. Varm opp under omrøring til det hele er en uniform masse. Trekk blandinga av varmen.
- Vask limen godt og skjær av zesten. Rør så inn limeszest og la blandinga stå kjølig til den er nesten stiv.
- Trill små konfektkuler og vend dem i melis. Oppbevar kulene kjølig.
Når det er høstkaldt og regnvær en helgedag liker jeg godt å pusle innendørs med produksjon av en eller annen godsak. Jeg har en tendens til å få dårlig samvittighet for å tilbringe finværsdager innendørs, men når det «høljer» ned er det fritt fram for å lage en ekstra god godsak til helgekosen. Og disse konfektkulene passer utmerket både som en liten gave og som lørdagsgodis. Men husk å dele kulene med noen – å sette til livs mer eller mindre hele porsjonen selv resulterer i akutt kvalme. Og ja, jeg snakker dessverre av erfaring…
Legg igjen en kommentar