Oppskrift på eggedosis med sjokolade- og hasselnøttstrø
Ingredienser
-gir 4 porsjoner
4 egg
4 ss sukker
0,5 ss nypresset appelsinjuice
20 g mørk sjokolade
20 g hasselnøtter
TIPS! Ønsker du å variere smaken på eggedosisen, kan nypresset appelsinsaft byttes ut med cognac eller cointreu.
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Eggedosisen bør piskes i minst 5 minutter for å bli stiv, men man kan gjerne piske den i godt og vel det dobbelte for å få en ekstra stiv eggedosis.
- Finhakk sjokolade og nøtter.
- Vend inn appelsinjuice i eggedosisen og topp med nøtter og sjokolade rett før servering.
Oppskrifter som denne oppskrifta på eggedosis med sjokolade- og hasselnøttstrø er er veldig gode å ha på lager når man får uventa besøk eller har lyst på en liten godsak når kjøleskapsnivået er lavt. Har man sukker og egg er man godt på vei. Det hele smaker og ser bedre ut om man har noen godsaker man kan servere med, men det er mye som kan passe inn. Forskjellige typer sjokolade og nøtter, bær, kanel, zest fra sitrusfrukter, krydder eller pulver til sjokolademelk.
Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar