
Sjokoladekonfekt utgjør en strålende gave om de pakkes inn i en fin eske.
Oppskrift på sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll
Sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll blir farlig gode. Bør nytes i fellesskap for å unngå at man spiser det hele opp selv i en fei!
Ingredienser
-gir 20 biter
250 g kokesjokolade
200 g søtet kondensertmelk
1 ss lakrispulver
NB! Søtet kondensertmelk ikke er det samme som Viking Melk.
Fremgangsmåte
- Smelt sjokoladen i vannbad og hell sjokoladen over ei konfektform. Tøm overskuddsjokoladen fra forma i en bolle. Pass på at gropene i forma er dekket med sjokolade, men unngå at laget blir veldig tykt (da blir det lite plass til fyll). Ta vare på overskuddssjokoladen – den skal brukes videre. Sett forma kaldt til sjokoladen har stivna.
- Bland sammen kondensertmelk og lakrispulver. Hell blandinga i hver grop i forma Gropene skal være omtrent 3/4 fulle. Konfektbitene kan dekkes med sjokolade direkte, men om du ikke er helt stø på konfekthånda kan kan bitenel kjøles ned i fryseren først. Kondensertmelk fryser ikke, men blir hakket mer tyktflytende. Dermed er det lettere dekke konfektforma med sjokolade uten at det blir mye klineri.
- Varm opp sjokoladen i vannbad igjen til den er tyntflytende og hent konfektforma ut av fryseren. Hell godt med sjokolade på toppen av hver grop. Dra så over forma med en slikkepott eller stekespade for å rette av bunnen på konfektbitene.
- Sett forma kaldt til sjokoladen er stiv. Oppbevar bitene kjølig. Så sant bitene er helt dekket med sjokolade slipper ikke lufta til det melkebaserte fyllet, og bitene kan holde seg i et par uker.
På grunn av denne bloggen lager jeg hakket for mye søtsaker til å spise opp alt selv. Derfor pleier jeg å ta med meg godteriet når jeg besøker familie og venner eller sette igjen noe på jobben. Men med disse konfektbitene skar det hele seg litt. Jeg lagde to utgaver av sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll i løpet av helga (én litt lite pen, men veldig god og én pen og god). Ettersom jeg bomma litt på forholdene i første utkast ble det (heldigvis) ikke mer enn 30 biter , men allikevel alt for mye for to personer å spise opp på egenhånd. Men akkurat denne helga hadde vi ingen middagsbesøk på tapetet, så planen var å ta det meste (litt smugspising må nesten være innafor, kvalitetstesting kalles det) med på jobb. På mandag morgen var det 4 biter igjen. Rett og slett litt for lite til å ha med seg på jobben. Dermed ble det til at jeg selv tok meg av riste rest på mandag ettermiddag…
Legg igjen en kommentar