• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sjokoladekonfekt med gløggfyll

28. desember 2016 By Mia 2 kommentarer

Sjokoladekonfekt med gløggfyll

Sjokoladekonfekt med gløggfyll

Gløgg hører så absolutt julen til, så hvorfor ikke prøve å ha den i fyllet i julekonfekten? Jeg prøvde meg på konfekt med gløggfyll etter å ha fått et tips av en kollega, og det gjør seg absolutt med med litt smak av jul i konfektbitene. Skulle du ønske andre smaker på fyllet ditt kan jeg anbefale deg å bytte ut gløgg med annen smakssirup, cointreu, saft eller lignende. Men husk å smake til med smakstilsetningen – den kan ha mer eller mindre kraftig smak en gløggen.

Oppskrift på sjokoladekonfekt med gløggfyll

Sjokoladekonfekt med gløggfyll får en deilig smak av jul og passer perfekt som godsak i julestria. Konfektbitene gjør seg også utmerket som en liten gave om du pakker dem pent inn.

Ingredienser:

– gir omtrent 30 biter

300 g mørk sjokolade
100 g hvit sjokolade
1 ss kremfløte
3  ss konsentrert gløggsirup

Fremgangsmåte:

  1. Smelt hvit sjokolade og kremfløte i vannbad. Pass på at du ikke får vann i bollen med sjokoladen. Trekk så blandinga av varmen
  2. Rør gløgg inn med den hvite sjokoladen.
  3. Smelt den mørke sjokoladen i vannbad eller på lav varme og hell sjokoladen over ei konfektform. Pass på at alle hullene i forma er dekt (både bunn og kanter) av sjokolade og dunk forma lett i kjøkkenbenken for å få eventuelle luftbobler til å flyte opp. Snu så forma på hodet over gryta og tøm ut overskuddssjokoladen.  Om sjokoladen er tyktflytene kan det være du må riste litt forsiktig å forma for å få den ut. Ta vare på overskuddssjokoladen, den skal brukes senere.
  4. Sett konfektforma i kjøleskap til sjokoladeskallene har stivna.
  5. Hell avkjølt gløggfyll over i en sprøytepose. Du kan også fordele fyllet med ei teskje om du mangler sprøytepose. Hell gløggfyll over hullene i konfektforma til de er litt over halvfulle.
  6. Varm opp den mørke sjokoladen igjen. Dekk hullene i konfektforma med sjokolade og rett av med en slikkepott eller kniv. Sett konfekten i kjøleskap til den stivner.

Sjokoladekonfekt med gløggfyll

Sjokoladekonfekt med gløggfyll

 

Filed Under: Dessert, Oppskrifter, Snacks og godteri Tagged With: Godis, Konfekt

Forrige post: « Kremet byggrynsrisotto med røkt kolje og spinat
Neste post: Om 2016 og favoritter fra året som gikk »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Oddny Skomsøy

    27. september 2021 ved 08:31

    Hei! Du skriver «Gløggsirup» i oppskriften her.
    Mener du da den vanlige flaska du får kjøpt i de fleste butikker, som skal blandes med vin eller saft, -eller er dette en annen vare?

    Svar
    • Mia

      3. oktober 2021 ved 21:53

      Hei! Den vanlige kan fint brukes. 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat