• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kremet byggrynsrisotto med røkt kolje og spinat

27. desember 2016 By Mia Skriv en kommentar

Kremet byggrynsrisotto med røkt kolje og spinat

Kremet byggrynsrisotto med røkt kolje og spinat

Jeg er veldig glad i risotto og lager stadig nye risottoretter, og har i enkelte av rettene bytta ut risen med byggryn. Byggryn er et hakket sunnere og et godt alternativ til ris når man skal lage risotto. Konsistensen er litt annerledes for en byggrynsrisotto enn en risotto på ris ettersom byggrynene gir hakket større tyggemotstand enn risen. Ønsker du å prøve noen av de andre risottorettene jeg har her på bloggen, så finner du dem her.

Kremet byggrynsrisotto med røkt kolje og spinat

Oppskrift på kremet byggrynsrisotto med røkt kolje og spinat

Kremet byggrynsrisotto med røkt kolje og spinat blir ikke fullt så grøtete som risotto på ris og retten er skikkelig deilig.

 Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
2 ss olivenolje
130 g byggryn
2 dl hvitvin
5 dl grønnsakbuljong
300 g røkt kolje
1 ts salt
200 g spinat
50 g parmesan
25 g smør

Fremgangsmåte:

  1. Legg gjerne byggryn i vann natten før de skal brukes. Har du glemt å legge dem i vann går det helt fint – det vil bare øke koketiden noe. Sjekk konsistensen når vannet er absorbert. Er byggrynene harde kan du tilsette litt ekstra vann og la risottoen koke videre. Husk at byggryn gir noe mer tyggemotstand enn risotto på ris.
  2. Finhakk stangselleri, sjalottløk og hvitløk og stek det hele blankt med litt olje i ei gryte.
  3. Tøm vannet av byggrynene og tilsett dem i gryta. Ha i hvitvin og la det hele koke opp. Kok til hvitvinen er nesten absorbert.
  4. Tilsett buljongvann sleiv for sleiv når vannet i risottoen er nesten absorbert.
  5.  Rens og skyll spinat og stek den i litt olje på middels varme. Legg det hele til side.
  6. Kok opp ei gryte med rikelig med vann og salt. Trekk gryta av varmen og la kolja trekke til den kan flakes av, i omtrent 10 minutter. Rens kolja.
  7. Når all væske er absorbert tilsettes smør, revet parmesan og spinat. Rør godt om og smak eventuelt til med litt ekstra salt. Ønsker du å pynte byggrynsrisottoen kan du holde tilbake litt revet parmesan og spinat og toppe med dette og kolje rett før servering.

Kremet byggrynsrisotto med røkt kolje og spinat

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter

Forrige post: « Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll
Neste post: Sjokoladekonfekt med gløggfyll »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat