-gir 3 posjoner
500 g aromasopp
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ts timian
8 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl kremfløte
25 g smør
150 g brie
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
3 porsjoner brød til servering
TIPS! Skulle du ha noe skogsopp for hånden blir den ekstra smakfull om noe av aromasoppen byttes ut med dette.
- Del aromasopp i skiver og stek den i halvparten av smøret. Finhakk løk og hvitløk og stek det blankt i resten av smøret. Ha det hele i ei gryte med timian, vann, buljong, salt og pepper. Kok opp og la det koke i 10 minutter.
- Miks deretter alt sammen med stavmikser.
- Skjær kantene av brien og del den i mindre biter. Tilsett fløte og brie i suppa og varm opp til all brien er oppløst, men ikke la det koke.
- Server suppa med godt brød, og pynt gjerne med en kvast timian.
Aromasopp er en ung utgave av portobellosoppen, og er også kalt brun sjampinjong. Den smaker hakket mer enn den vanlige, lyse sjampinjongen. En enkel utvei for rensing av sopp er å ta springen fatt. Soppen trekker til seg noe vannet du skyller den med, og det sies at dette gjør at soppen minster en del av smaken når den stekes. Av samme grunn bør man også unngå å ha for mye sopp i stekepanna på en gang – da blir soppen kokt og ikke stekt. Rens heller soppen med et håndkle eller litt kjøkkenpapir og stek soppen i flere omganger i stekepanna om du har større mengder sopp som skal stekes. Skal du lage aromasoppsuppe med brie kan disse triksene være verdt å teste ut – ingenting er som en ekstra smakfull soppsuppe!
Legg igjen en kommentar