Første gang jeg skulle lage bacondadler hadde jeg ikke tapaspinner, så jeg gikk for tannpirkere. De fungerte (ikke helt uventa) supert til å feste baconet med. Så langt alt vel. Hadde det bare ikke vært for at mine tannpirkere jeg brukte hadde en veldig utprega mintsmak. Bacondadlene ble riktignok gode allikevel, men jeg vil ikke påstå at mintsmaken hadde et positivt bidrag oppi det hele. Har du ikke tapaspinner eller tannpirkere uten smak liggende, vil jeg absolutt anbefale deg å gå for den ovnsbakte utgaven og hoppe over pinnene eller steke bacondadlene med litt olje i stekepanna for å unngå at de fester seg når du skal snu dem.
Oppskrift på bacondadler
Bacondadler er alltid en sikker vinner på tapasbordet. De er lette å lage og kan stekes på grill, i ovnen eller i stekepanna.
Antall porsjoner: Gir 6 bacondadler
Tilberedelsestid: ca. 15 – 20 minutter (og noe ekstra tid om du skal lage mange)
Ingredienser:
6 dadler
100 g bacon i skiver (6 skiver)
6 tapaspinner/tannpirkere uten smak
Evt. rosmarinstilker til pynt
Fremgangsmåte
- Legg tapaspinnene i vann.
- Lag et snitt i dadlene og fjern steinene.
- Surr én skive bacon rundt hver daddel.
- Fest baconskivene med å stikke en tapaspinne gjennom hver daddel.
- Stek bacondadlene på hver side på grill eller i stekepanna på middels varme til baconet er gjennomstekt. Det kan være nødvendig å fjerne/flytte på tapaspinnen for å få baconet stekt hele veien rundt. Har du en stekepanne med ru overflate kan det lønne seg å bruke en skvett olje for å sikre at baconet ikke sitter fast. Alternativt kan du legge bacondadlene på et stekebrett. Sett brettet midt i forvarmet ovn, over- og undervarme, 200 °C. Stek til baconet er gjennomstekt, i ca. 15 minutter.
- Ønsker du å gjøre bacondadlene ekstra stilige før servering kan du bytte ut tannpirkerne med rosmarinstilker.
Anne
See kjempegodt ut, skal prøve oppskrifta no!
Monica Pettersen
Hva tenker du om å tilberede bacon dadlene dagen før det skal serveres? Jeg jobber med å sette sammen et tapas bord til vårt bryllup mai 2020. Lokalet vi har valgt har noe begrenset kjøkken kapasitet. Noen tips? Jeg tenker også på saltbakte/kokte småpoteter, holder de seg en dag i kjøleskapet ok?
Mia
Bacondadlene blir aller best om de tilberedes samme dag, men de blir også gode om de lages dagen i forveien, så jeg ville absolutt ikke droppa dem av den grunn. De saltbakte potetene holder seg i kjøleskap. Jeg synes de blir ekstra gode med aioli, tzatziki eller pesto til (som også kan lages klar i forveien). Jeg ville kjøpt/lagd diverse godt av brød og foccacia. Det er deilig med dipp til og krever veldig lite. Kjøttboller i tomatsaus pleier også å være en slager. Det kan fryses ned og serveres kaldt/varmes opp før servering.
Marit Dahlen
Tusen takk for mange fine oppskrifter. Vi har drivhus og har derfor mange, mange kilo ferske tomater.
Jeg lager en saus for å bruke på pizza, og fryser ned så jeg har hele vinteren. Vil gjerne høre om du har forslag til spennende og gode sauser av ferske tomater
Vennlig hilsen
Marit Dahlen
Mia
Hei!
Jeg lager som regel en base av tomatsaus som jeg tilpasser med krydder og ev. meieriprodukter til forskjellig bruk. Det går aller mest i saus til pizza, lasagne og pasta. I tillegg bruker jeg basen til tomatsuppe og tomatiserte gryteretter.
Vennlig hilsen,
Mia
Rolf Berger
Hei Mia
Disse dadlene skal prøves.
En ting…….funderte på å fylle dadlene med ost etterat steinene tas ut.
Hvis en god ide, noe forslag til type ost ?
Rolf
Rolf Berger
Se der fant jeg, du hadde jo en variant med ost !!
Gikk litt for fort fram,
Rolf
Mia
Hei,
Så bra du fant det du var på jakt etter. Håper det smaker!
Mia
laila brauteset
Kan bacondadler fryses? Ferdigstekt eller rå?
Mia
Jeg har aldri prøvd, men jeg vi tro de kan fryses rå. De bør nok tines helt før de stekes. Er de stekt før de fryses tviler jeg på at du får baconet sprøtt igjen.
Mette Gjestad Bolgen
Hei du
Mener du 6 bacondadler pr pers på tapasbordet? Syntes det hørtes veldig mye ut, om du skal lage tapas til feks 15 stk skal en da lage 90 bacondadler? Ellers så er jo dette snaddermat som kan spises i etterkant da. Har du evt Ca ant på dadler og evt hvor mange asparges m/ serranoskinke du bruker pr pers? Har aldri laget dette før så er litt usikker på mengden. Har fått med meg at det skal være Ca 500 gr kjøtt/fisk + tilbehør
Mvh
Mette
Mia
Hei!
Nei, det som menes er at oppskrifta gir 6 bacondadler totalt. Hvor mange du bør regne per pers er avhengig av hvor mange retter du lager totalt, og det er derfor man gjerne angir i gram mat totalt. Det pleier å gå relativt mye bacondadler, men jeg ville ikke lagd mer enn 2 per pers (ev. justert opp/ned etter total matmengde). Asparges ville jeg lagd ca. 1 per pers (og justert opp/ned etter total matmengde).
Vennlig hilsen,
Mia