Jeg har ofte ingrediensene til en enkel basilikum pesto liggende. Om våren lager jeg i stand en krukke med basilikum så fort det går og på vinterstid har jeg ganske så ofte en potte stående i et vindu. Men pinjekjerner går jeg fra tid til annen tom for. Jeg forsøker å kjøpe pinjekjernene mine på grønnsaksbutikker. Der er nemlig pakkene ofte både større og billigere, men det hender det hele går i glemmeboka. Pestoglad som jeg er lar jeg meg ikke stoppe av den grunn. Når lageret av pinjekjerner er tomt hopper jeg over på valnøtter. Pestoen får riktignok en litt annen smak enn den basert på pinjekjerner, men den blir allikevel veldig god!
Oppskrift på basilikumpesto med valnøtter
Det er fullt mulig å lage en deilig pesto til tross for at man ikke har pinjekjerner for hånden. Basilikumpesto med valnøtter blir nemlig også deilig!
Antall porsjoner: Gir ca. 2 dl pesto
Tilberedelsestid: ca. 15 minutter
Ingredienser
1 potte basilikum
30 g valnøtter
2 fedd hvitløk
60 g parmesan
0,25 sitron
1,5 dl mild olivenolje (god rapsolje kan også benyttes)
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte
- Rens og skyll basilikumbladene godt. La vannet renne av.
- Tørrist valnøttkjernene på høy varme i ei stekepanne. De skal da få lysebrune områder.
- Grovhakk hvitløk, valnøtter og parmesan.
- Ha det hele i en kjøkkenmaskin eller miks med stavmikser.
- Klem over sitronsaft og rør inn oljen. Smak til med salt og pepper.
Amalir
Hvor lenge holder den seg i kjøleskap i en lukket krukke? Skal nemlig lage spiselig julegave til pappa, og dette tror jeg han hadde likt!!
Mia
Hei!
Så koselig med spiselig julegave! Ettersom denne inneholder ost er det vanskelig å få den til å holde noe særlig mer enn én uke. Har du lyst til å lage noe hakket tidligere kan jeg tipse om et innlegg jeg har skrevet om spiselige julegaver (link her). Kornblandinger, syltetøy, te, saft og sirup holder seg lenge.
Lykke til!
Mia