Det finnes små og det finnes store tiltak for å bedre miljøet på kloden vår. Og selv om ikke det hver og én av oss gjør har så mye å si for det store og hele bildet, så kan summen av mange små tiltak faktisk bli ganske bra. Ett av de mindre tiltakene jeg jobber med er å redusere matsvinnet mitt. Det høres jo kanskje ut som en smal sak, men i en hektisk hverdag omgitt av butikker med store forpakninger er det lett å gå på en smell. Jeg har begynt å planlegge inn en «restedag» i uka hvor jeg bruker overskuddsgrønnsaker fra kjøleskapet. Det blir ofte supper eller gryter disse dagene. I tillegg forsøker jeg å tenke meg om når jeg plukker grønt i butikken. Jeg har ikke alltid behov for en flekkfri tomat eller en akkurat passe moden banan. Her er bananbrødet et godt eksempel. Da er det bare å plukke enslige og småbrune bananer – bananbrødet blir akkurat like godt uansett!
Oppskrift på enkelt bananbrød
Bananbrød er skikkelig enkelt å lage og smaker knallgodt. Har du noen brune bananer liggende eller finner brune bananer på butikken du ønsker å forbarme deg over, da er bananbrød definitivt tingen å lage!
Antall porsjoner: Gir en brødform på 1 liter
Tilberedelsestid: ca. 80 minutter (hvorav ca. 1 time steking)
Ingredienser
100 g smør
4 modne bananer
3 egg
150 g sukker
250 g hvetemel
1 ts ekte vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
0,25 sitron
Fremgangsmåte
- La smøret stå i romtemperatur til det har blitt mykt. Bland smør, 3 bananer og sammenpisket egg godt sammen.
- Bland det tørre sammen og miks det godt inn med det våte.
- Ha det hele over i ei brødform eller tilsvarende på 1 liter. Del den siste bananen i to på langs. Trykk bananene lett ned på toppen av bananbrødet.
- Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme, på 175 °C i 60-70 minutter.
- La brødet avkjøles noe før du tar av forma. Avkjøl videre på rist.
Legg igjen en kommentar