• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Enkelt bananbrød

3. april 2019 By Mia Skriv en kommentar

Enkelt bananbrød

Enkelt bananbrød

Det finnes små og det finnes store tiltak for å bedre miljøet på kloden vår. Og selv om ikke det hver og én av oss gjør har så mye å si for det store og hele bildet, så kan summen av mange små tiltak faktisk bli ganske bra. Ett av de mindre tiltakene jeg jobber med er å redusere matsvinnet mitt. Det høres jo kanskje ut som en smal sak, men i en hektisk hverdag omgitt av butikker med store forpakninger er det lett å gå på en smell. Jeg har begynt å planlegge inn en «restedag» i uka hvor jeg bruker overskuddsgrønnsaker fra kjøleskapet. Det blir ofte supper eller gryter disse dagene. I tillegg forsøker jeg å tenke meg om når jeg plukker grønt i butikken. Jeg har ikke alltid behov for en flekkfri tomat eller en akkurat passe moden banan. Her er bananbrødet et godt eksempel. Da er det bare å plukke enslige og småbrune bananer – bananbrødet blir akkurat like godt uansett!

Enkelt bananbrød

Bruk gjerne overmodne bananer i bananbrødet

Oppskrift på enkelt bananbrød

Bananbrød er skikkelig enkelt å lage og smaker knallgodt. Har du noen brune bananer liggende eller finner brune bananer på butikken du ønsker å forbarme deg over, da er bananbrød definitivt tingen å lage!

Antall porsjoner: Gir en brødform på 1 liter
Tilberedelsestid: ca. 80 minutter (hvorav ca. 1 time steking)

Ingredienser

100 g smør
4 modne bananer
3 egg
150 g sukker
250 g hvetemel
1 ts ekte vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
0,25 sitron

Fremgangsmåte

  1. La smøret stå i romtemperatur til det har blitt mykt. Bland smør,  3 bananer og sammenpisket egg godt sammen.
  2. Bland det tørre sammen og miks det godt inn med det våte.
  3. Ha det hele over i ei brødform eller tilsvarende på 1 liter. Del den siste bananen i to på langs. Trykk bananene lett ned på toppen av bananbrødet.
  4. Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme, på 175 °C i 60-70 minutter.
  5. La brødet avkjøles noe før du tar av forma. Avkjøl videre på rist.

Enkelt bananbrød

Enkelt bananbrød

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Små og store kaker Tagged With: Restemat

Forrige post: « Enkel brownie med salt karamellsaus
Neste post: Basilikumpesto med valnøtter »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat