
Bananbrød med fersken og hvit sjokolade
Jeg har nettopp flytta, og det har virkelig tatt sin tid å få på plass hele kjøkkenet. Men nå som det aller meste av kjøkkenutstyr har fått sin plass i skuffer og skap var det på høy tid å lage en godsak til matbloggen. Dermed ble bananbrød med fersken og hvit sjokolade første prosjekt på mitt nye kjøkken. Ingen dum start synes nå jeg! 🙂
Oppskrift på bananbrød med fersken og hvit sjokolade
Bananbrød med fersken og hvit sjokolade er skikkelig saftig og deilig på smak. Bananbrødet kan serveres alene, men smaker også supert med ei kule vaniljeis!
Ingredienser
-Til en 1-litersform
100 g smør
3 modne bananer
3 egg
150 g sukker
250 g hvetemel
1 ts ekte vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 g hvit sjokolade
2 fersken
Fremgangsmåte
- La smøret stå i romtemperatur til det har blitt mykt. Bland smør, bananer og sammenpisket egg godt sammen.
- Bland det tørre sammen og miks det godt inn med det våte.
- Grovhakk sjokoladen og vend inn.
- Del fersken i båter. Hold av omtrent 8 båter og vend resten inn i røra.
- Ha det hele over i ei brødform eller tilsvarende på 1 liter. Dytt de resterende båtene ned i røra så skallet stikker opp.
- Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme, på 175 °C i 60-70 minutter.
- La brødet avkjøles noe før du tar av forma. Avkjøl videre på rist.
Legg igjen en kommentar