Smoothie bowls kan lages med mangfoldige kombinasjoner av smoothies og nøtter, korn og frø, og bollene kan serveres til frokost, lunsj eller som et mellommåltid.
Jeg må medgi at jeg var en smule skeptisk til matmengden første gang jeg skulle prøve å spise smoothie bowl til lunsj. Hvor mett kan man egentlig bli av en smoothie? Og her kommer toppinga inn i bildet. Jeg justerer gjerne mengden topping etter type måltid eller hvor sulten jeg er. Man kan riktignok føle seg mett av smoothie alene, men for meg varer ikke denne følelsen spesielt lenge. Så vær raus med toppinga om du er skikkelig sulten! Om du ønsker å bruke en annen smoothie som base finner du noen flere smoothieoppskrifter her.
Oppskrift på grønn smoothie bowl med kiwi, nøtter og frø
Grønn smoothie bowl med kiwi, nøtter og frø er frisk og god på smak. Smoothiebollen har også rikelig med topping for å sørge for at du blir god og mett.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
3 dl eplejuice
2 modne avokadoer
1 banan
0,25 lime
1 kiwi
8 mynteblader
0,5 dl quinoa
30 g valnøtter
30 g tørkede tranebær
2 ss lønnesirup
50 g fersk frukt eller bær
Fremgangsmåte:
- Kok quinoa som anvist på pakka.
- Miks eplejuice, avokado, banan, saft av lime, kiwi og mynteblader med en blender eller stavmikser.
- Grovhakk valnøtter og bland sammen quinoa, valnøtter, tranebær og lønnesirup.
- Topp smoothiebollen med quinoamiksen og eventuelt litt frukt eller friske bær.
Legg igjen en kommentar