
Produksjon av sommerruller med fersken, mynte og mangodipp
Sommerruller, eller ferske vårruller om du vil, faller i smak hos de aller, aller fleste. Både innhold og dipp kan varieres etter eget ønske, og retten passer som hovedrett, forrett eller smårett. Rullene er egentlig ganske så lette å lage, men fortvil ikke om du må rulle noen før de ser perfekte ut. De smaker uansett akkurat like godt! Og vil du ha perfekt utseende med én gang vil jeg anbefale deg å ha noen ekstra rispapir for hånden for å ha mulighet til å gjøre om igjen eventuelle feilskjær.
Oppskrift på sommerruller med fersken, mynte og mangodipp
Sommerruller med fersken, mynte og mangodipp er sprø og deilig på smak, og de er ganske så lette å lage.
Ingredienser:
– gir 2 porsjoner
Ruller:
10 flak rispapir
10 blader hjertesalat
1 gulrot
0,25 agurk
100 g risnudler
2 fersken
1 håndfull mynte (eller koriander)
Mangodipp:
0,5 mango
0,5 lime
3 ss sweet chili-saus
1 ss soyasaus
10 g ingefær
Tips! Ønsker du en litt spicy mangodipp kan du tilsette litt finhakka chili.
Fremgangsmåte:
- Kok risnudler som anvist på pakka og tøm av vannet.
- Hakk mango i biter og finhakk ingefær. Miks mango, ingefær, limesaft, sweet chili-saus og soyasaus med en stavmikser.
- Hakk gulrot og agurk i tynne staver, fersken i skiver og rens salatblader og mynte.
- Dypp et rent kjøkkenhåndkle i vann og vri det opp. Håndkledet skal benyttes for å unngå at sommerrullene tørker inn mens de lages.
- Fyll en stor bolle med lunkent vann. Dypp rispapir i vannet til det blir mykt (tar kun noen sekunder) og ha det over på et gatt underlag. Om rispapiret blir liggende for lenge blir det veldig mykt og klebrig, så det kan lønne seg prøve seg å prøve seg litt fram.
- Legg fersken og mynte i en stripe ca. 2/3 inn på rispapiret. Legg gulrot, agurk og risnudler i salatbladet og legg det rett under ferskenen.
- Brett rispapir over salaten, brett sidene inn brett salatdelen. Start å rulle ved sammen ved skille mellom salat og fersken slik at ferskendelen havner over salaten i rullen. Rull sommerrullen videre sammen. Press gjerne innholdet litt sammen mens du ruller for å unngå at sommerrullene blir veldig store og luftige. Og fortvil ikke om de førte blir seende noe rare ut, de smaker fremdeles like godt og du får teken på det etterhvert!
- Legg sommerrullene inni det fuktige kjøkkenhåndkledet. Unngå at flere sommerruller blir liggende inntil hverandre, for de har lett for å klebe seg sammen.
- Pynt gjerne med sesamfrø før servering.
Legg igjen en kommentar