• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner

15. august 2017 By Mia Skriv en kommentar

Pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner

Pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner toppet med sesamfrø

Jeg har lange latt meg imponere av oppskrifter med soyabønner. Ikke nok med at jeg synes smaken er skikkelig god – de pynter også opp tallerkenen på en enkel måte med den klare, grønne fargen. Derfor bestemte jeg meg for at jeg måtte prøve å lage noe med soyabønner selv, og valget falt på en pokebolle. Jeg var innom intet mindre enn 6 forskjellige grønnsaksbutikker i Oslo sentrum før jeg fant disse grønne herlighetene, og pokebollen kom mildt sagt på bordet hakket senere enn planlagt. Uka etter fant jeg soyabønner i frysedisken på min nærmeste Meny-butikk… Så da vet dere det, frysedisken på en stor butikk er stedet å begynne (og antagelig avslutte) letinga!

Pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner

Oppskrift på pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner

Pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner både ser deilig ut og smaker nydelig. Retten er heller ikke spesielt vanskelig å lage. Jeg har også en annen variant av pokebolle på lager. Den finner du her.

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

Marinert laks:
250 g laks
0,25 dl soyasaus
2 ts sesamolje
1 fedd hvitløk
5 g ingefær
0,5 chili
2 ss akasiehonning
0,25 lime

Grønt:
3 fiken
2 avokado
200 g soyabønner
1 gulrot
40 g sjøgress

2 porsjoner ris

 Fremgangsmåte:

  1. Kok ris som anvist på pakka.
  2. Tilbered soyabønner som anvist på pakka.
  3. Finhakk ingefær, chili og hvitløk og bland det med soyasaus, sesamolje, honning og limesaft.
  4. Skjær laksen i mindre biter og vend den inn i marinaden.
  5. Hakk gulrot i staver, fiken i båter og avokado i skiver.
  6. Legg ris i bunnen av to skåler og dander laks og tilbehør på toppen.
  7. Pynt gjerne med litt sesamfrø før servering.

Pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner

Filed Under: Fisk, Mellommåltid, Middag, Oppskrifter, Smått og tilbehør

Forrige post: « Sommerruller med fersken, mynte og mangodipp
Neste post: Pots de crème med hvit sjokolade og et hint av lakris »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat