Jeg har lange latt meg imponere av oppskrifter med soyabønner. Ikke nok med at jeg synes smaken er skikkelig god – de pynter også opp tallerkenen på en enkel måte med den klare, grønne fargen. Derfor bestemte jeg meg for at jeg måtte prøve å lage noe med soyabønner selv, og valget falt på en pokebolle. Jeg var innom intet mindre enn 6 forskjellige grønnsaksbutikker i Oslo sentrum før jeg fant disse grønne herlighetene, og pokebollen kom mildt sagt på bordet hakket senere enn planlagt. Uka etter fant jeg soyabønner i frysedisken på min nærmeste Meny-butikk… Så da vet dere det, frysedisken på en stor butikk er stedet å begynne (og antagelig avslutte) letinga!
Oppskrift på pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner
Pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner både ser deilig ut og smaker nydelig. Retten er heller ikke spesielt vanskelig å lage. Jeg har også en annen variant av pokebolle på lager. Den finner du her.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
Marinert laks:
250 g laks
0,25 dl soyasaus
2 ts sesamolje
1 fedd hvitløk
5 g ingefær
0,5 chili
2 ss akasiehonning
0,25 lime
Grønt:
3 fiken
2 avokado
200 g soyabønner
1 gulrot
40 g sjøgress
2 porsjoner ris
Fremgangsmåte:
- Kok ris som anvist på pakka.
- Tilbered soyabønner som anvist på pakka.
- Finhakk ingefær, chili og hvitløk og bland det med soyasaus, sesamolje, honning og limesaft.
- Skjær laksen i mindre biter og vend den inn i marinaden.
- Hakk gulrot i staver, fiken i båter og avokado i skiver.
- Legg ris i bunnen av to skåler og dander laks og tilbehør på toppen.
- Pynt gjerne med litt sesamfrø før servering.
Legg igjen en kommentar