Oppskrift på pots de crème med hvit sjokolade og et hint av lakris
Pots de crème med hvit sjokolade og et hint av lakris er en deilig og kremet dessert som kan gjøres klar timer før gjestene ankommer. Skulle du ønske å prøve pots de crème med mørk sjokolade finner du oppskrift her.
Ingredienser
-gir 4 porsjoner
3,5 dl matfløte
100 g hvit sjokolade
0,25 ts salt
30 g melis
3 eggeplommer
0,5 ts lakrispulver
TIPS! Desserten kan se litt kjedelig ut i seg selv, men den blir veldig fin om man pynter med litt friske bær eller revet mørk sjokolade før servering
- Varm opp alt utenom eggeplommer til sjokoladen smelter. Trekk av varmen og pisk godt. Pisk inn eggeplommer og sikt blandinga i 4 små porsjonsformer.
- Forvarm ovnen til ovnen er 150 °C. Ha porsjonsformene i ei ildfast form og hell kokende i den ildfaste forma til vannet når omtrent midt på porsjonsformene.
- Sett formene forsiktig ned i vannbadet og stek til massen stivner i kantene, i omtrent 1 time.
Ett bitt av pots de crème og jeg ble hekta. Mitt første forsøk var med kokesjokolade, og det ble rett og slett knallgodt. Den kremede konsistensen og gode sjokoladesmaken kunne knappest slå feil. Dermed stod utforskning av andre typer sjokolade og smaker for tur. Jeg har en svakhet for hvit sjokolade, så det var kanskje ikke merkelig at hvit sjokolade ble førstemann ut. Ettersom også denne oppskrifta ble en suksess, er det nok en viss fare for at uttestinga fortsetter.
Legg igjen en kommentar