
Pots de crème med sjokolade toppet med moreller, sitronmelisse og pistasjnøtter
Oppskrift på pots de crème med sjokolade
Pots de crème med sjokolade er en søt, deilig og kremet dessert som kan gjøres klar timer før gjestene ankommer. I oppskrifta er det brukt mørk sjokolade, men den kan byttes ut med den sjokoladetypen du måtte ønske. Og du kan med fordel benytte en god sjokolade, ettersom sjokoladesmaken kommer godt frem.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
100 g mørk sjokolade
2 dl kokosmelk
1,5 dl kremfløte
3 eggeplommer
0.25 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 ss kaffe
TIPS! Topp desserten med ferske bær eller server med litt piska krem.
Fremgangsmåte:
- Kok opp sjokolade, kokosmelk, kremfløte, vaniljesukker, salt og kaffe. Miks med stavmikser om ikke glatt.
- Rør inn sammenpiskede eggeplommer og rør om under oppvarming til massen tykner noe. Unngå at det koker.
- Hell massen over i 4 små porsjonsformer. Ønsker du å minimere bobler på toppen av desserten kan du sikte den over i formene.
- Forvarm ovnen til 150 °C. Plasser formene i ei ildfast form. Hell kokende vann i forma til vannet når omtrent halvveis opp på formene. Stek desserten til kantene på desserten stivner, i 30 – 40 minutter.
Pot de crème er en gammel fransk dessert og den er ofte smaksatt med vanilje eller sjokolade. Den blir herlig kremet og er deilig på smak – hva mer kan man vel ønske av en dessert? Desserten er ikke slående vakker i seg selv, men om den pyntes opp med ferske bær, litt krem eller revet sjokolade blir den like fin av utseende som den er god på smak.
Legg igjen en kommentar