Oppskrift på brasilianskinspirert kyllinggryte med cashewnøtter
Brasilianskinspirert kyllinggryte med cashewnøtter er en tomatbasert gryte som er mettende, varmende og den er rik på deilige smaker. Ved bruk av en blender eller stavmikser får man en tykk og uniform saus, men man kan hoppe over det hele om det er ønskelig med litt mer tekstur i sausen.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
600 g kyllingfilet
2 hvitløksfedd
1 lime
1 løk
1 paprika
15 g fersk ingefær
0,5 chili
2 ss rapsolje
1 boks grovhakket tomat
2 dl kokosmelk
70 g usaltede cashewnøtter
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 stor håndfull koriander
4 porsjoner ris
Fremgangsmåte:
- Skjær kyllingfilet i biter og finhakk hvitløk. Mariner kyllingen i hvitløk og limesaft mens resten av retten lages.
- Kok ris som anvist på pakka.
- Finhakk løk, ingefær og chili og hakk paprika i biter. Stek det hele blankt i litt olje. Vend inn cashewnøtter
- Hell over grovhakket tomat og kokosmelk og la det hele småkoke i noen minutter.
- Ha det hele over i en blender eller miks godt sammen med en stavmikser.
- Hell sausen tilbake i gryta og kok opp. Tilsett kylling og marinade og la det hele koke til kyllingen er gjennomkokt, i omtrent 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper og server kyllinggryta med ris og topp med koriander.
Brasiliansk mat er egentlig et ukjent felt for meg, men i forbindelse med OL i Rio har jeg blitt litt inspirert. Retten er riktignok litt fattigere på grønnsaker enn maten jeg vanligvis lager, men ettersom den ble deilig på smak slapp den igjennom «Mias Mats sensur» allikevel.
Pia
Nam! Dette så veldig godt ut! Og så fin blogg du har med utrolig fine matbilder!
Mia
Tusen takk for det, Pia! 🙂