
Salat med bakte cherrytomater, feta og ristede pinjekjerner toppet med litt balsamicoeddik
Oppskrift på salat med bakte cherrytomater, feta og ristede pinjekjerner
Salat med bakte cherrytomater, feta og ristede pinjekjerner er riktignok ikke lagd i en fei, men når salaten serveres er det vel verdt ventetida. Bruker du cherrytomater med forskjellige farger får salaten et ekstra stilig utseende på salaten.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
500 g cherrytomater
6 ss olivenolje
40 g pinjekjerner
40 g blandede salatblader
100 g fetaost
2 ss balsamicoeddik
TIPS! Benytt gjerne kremet balsamicoeddik for å pynte salaten rett før servering.
Fremgangsmåte:
- Del tomater i to, legg dem på et stekebrett og hel olivenolje over.
- Bak tomatene med olivenolje på 180 °C i en time.
- Tørrist pinjekjernene.
- Fordel salat, tomater, fetaost og pinjekjerner på fat og server med balsamicoeddik.
Jeg slutter ikke å forundres over hvordan matvarer totalt endrer smak og konsistens ved enkel varmebehandlig. Enkelte varer går fra å være harde og uspiselige til å bli møre og saftige. Andre matvarer endrer smak totalt. Tomater endres riktignok ikke til det ugjenkjennelige men de får en søtaktig, kraftig og god smak. Og denne smaken passer rett og slett helt perfekt i en enkel salat. Håper den faller i smak hos deg også!
Legg igjen en kommentar