
Hjemmelaget salt karamellsaus passer utmerket som tilbehør til is, kaker, brownies, frukt, nøtter og pannekaker
Oppskrift på hjemmelaget salt karamellsaus
Salt karamellsaus er deilig som tilbehør til iskrem og brownie, men den smaker også utmerket på toppen av epler eller annen søt frukt. Den kan også brukes om du ønsker litt smakstilsetning i iskaffen. Heller du karamellsausen over på et helt rent og lufttett glass kan den oppbevares en god stund i kjøleskap.
Ingredienser:
200 g sukker
1,5 dl kremfløte
80 g smør
1 ts salt
Fremgangsmåte:
- Smelt sukker på middels til sterk varme i ei gryte. Ikke rør om mens sukkeret smelter, da har det lett for å svi seg. Varm opp til sukkeret har blitt til flytende og brun karamellsaus.
- Rør inn temperert fløte litt etter litt. Ha så i smøret klattvis og rør inn salt.
- Kok opp og la det småkoke til karamellsausen tykner noe.
Søtt og salt er en av mine favorittkombinasjoner. Kombinasjonen passer godt både til snacks og til middag. Jeg elsker ost på en salt kjeks med et par dråper honning og sjokolade med et dryss havsalt. Søtpotet med urtesalt er en av mine enkle tilbehørfavoritter. Og hva med en burger med blåmuggost? Den deilige, karamelliserte stekeflata på burgeren gjør seg godt med den salte blåmuggosten. Det kommer vel derfor ikke som noe stort sjokk at jeg synes iskremen og brownien blir hakket bedre når den kommer med litt salt karamellsaus.
Legg igjen en kommentar