
Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner toppet med et melisdryss og noen hakkede mandler
Min farmor var veldig glad i å lage mat og bake kaker. Og etter at jeg fikk fatt i hennes gamle kokebok har flere av hennes deilige oppskrifter havna her på bloggen. Hun hadde mange knep på lager som ikke nødvendigvis ble skrevet ned i kokeboka, så det hender jeg forhører meg litt rundt i familien for å spørre om de husker oppskriftene. Denne kaka er jeg for eksempel ganske sikker på at også kom i en voksenutgave hvor rosinene hadde fått seg en aldri så liten «dukkert» i rom før de fikk innpass i kakedeigen. Så om du ønsker å lage en voksenutgave er det bare å finne en skvett god rom, bløtlegge rosinene, tømme overskuddsromen av – og ellers følge oppskrifta som beskrevet under.

Mitt aller første eple fra egen hage!
Oppskrift på farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner
Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner er saftig god og stappfull av de herligste smaker.
Ingredienser:
-gir 1 kake i sirkulær kakeform
3 egg
350 g sukker
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 ts nellik
1 ts muskattnøtt
3 ts kanel
300 g hvetemel
250 g smør
60 g rosiner
60 g hakkede mandler
3 epler
Fremgangsmåte:
- Grovhakk mandler og skrell og skjær epler i terninger.
- Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
- Sikt i bakepulver, mel og krydder.
- Bland i smeltet og avkjølt smør.
- Rør inn hakkede mandler, rosiner og eplebiter.
- Ha det hele over i ei smurt sirkulær kakeform.
- Stek på nederste rille på 180 °C i 50-60 minutter. Sjekk gjerne om kaka er gjennomstekt med en strikkepinne eller tynn kniv. Om det ikke sitter deig igjen på metallet er kaka ferdigstekt.
- Pynt gjerne kaka med et melisdryss og noen grovhakkede mandler etter at den er nedkjølt.
Legg igjen en kommentar