• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner

23. august 2017 By Mia Skriv en kommentar

Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner

Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner toppet med et melisdryss og noen hakkede mandler

Min farmor var veldig glad i å lage mat og bake kaker. Og etter at jeg fikk fatt i hennes gamle kokebok har flere av hennes deilige oppskrifter havna her på bloggen. Hun hadde mange knep på lager som ikke nødvendigvis ble skrevet ned i kokeboka, så det hender jeg forhører meg litt rundt i familien for å spørre om de husker oppskriftene. Denne kaka er jeg for eksempel ganske sikker på at også kom i en voksenutgave hvor rosinene hadde fått seg en aldri så liten «dukkert» i rom før de fikk innpass i kakedeigen. Så om du ønsker å lage en voksenutgave er det bare å finne en skvett god rom, bløtlegge rosinene, tømme overskuddsromen av – og ellers følge oppskrifta som beskrevet under.

Mitt aller første eple fra egen hage!

Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner

Oppskrift på farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner

Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner er saftig god og stappfull av de herligste smaker.

Ingredienser:

-gir 1 kake i sirkulær kakeform

3 egg
350 g sukker
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 ts nellik
1 ts muskattnøtt
3 ts kanel
300 g hvetemel
250 g smør
60 g rosiner
60 g hakkede mandler
3 epler

Fremgangsmåte:

  1. Grovhakk mandler og skrell og skjær epler i terninger.
  2. Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
  3. Sikt i bakepulver, mel og krydder.
  4. Bland i smeltet og avkjølt smør.
  5. Rør inn hakkede mandler, rosiner og eplebiter.
  6. Ha det hele over i ei smurt sirkulær kakeform.
  7. Stek på nederste rille på 180 °C i 50-60 minutter. Sjekk gjerne om kaka er gjennomstekt med en strikkepinne eller tynn kniv. Om det ikke sitter deig igjen på metallet er kaka ferdigstekt.
  8. Pynt gjerne kaka med et melisdryss og noen grovhakkede mandler etter at den er nedkjølt.

Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner

Farmors krydrede eplekake med mandler og rosiner

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Små og store kaker Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « Pots de crème med hvit sjokolade og et hint av lakris
Neste post: Tropisk smoothie bowl med kokos og chia »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat