Oppskrift på bananbrød med sjokolade
Dersom du har noen overmodne bananer liggende, er et søtt og saftig bananbrød med sjokolade absolutt en oppskrift det er verdt å teste ut.
Ingredienser
-Til en 1-litersform
100 g smør
3 modne bananer
3 egg
150 g brunt sukker
250 g hvetemel
2 ss kakaopulver
1 ts ekte vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts salt
150 g sjokolade
TIPS! Server gjerne med ei kule vaniljeis som tilbehør.
Fremgangsmåte
- La smøret stå i romtemperatur til det har blitt mykt. Bland smør, bananer og sammenpisket egg godt sammen.
- Bland det tørre sammen og miks det godt inn med det våte.
- Grovhakk sjokoladen og vend inn. Ha det hele over i ei brødform eller tilsvarende på 1 liter.
- Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme, på 175 °C i omtrent 1 time.
Samboeren min og jeg har adoptert et miljøvennlig tiltak av en av hans kolleger. Vi kjøper de single bananene på butikken. Har du lagt merke til at mange av de single bananene på butikken gjerne ser litt halvdårlige ut? Vår teori er at man oftest plukker de bananene man skal ha fra en klase med bananer og lar de single blir liggende igjen. Skal man kun ha en banan, ja, da er det lett for at man tar den ene fra en større klase da også. Dette er kanskje ikke store miljøtiltaket, men tanken jeg prøver å formidle er at man ikke nødvendigvis må plukke utseendemessig «feilfri» frukt og grønt dersom dette utseende ikke tilfører matretten din noe. Som tidligere nevnt har jeg et pågående prosjekt om å minimere mengden mat som kastes fra mitt kjøkken og her bidrar jeg forhåpentligvis litt til at det kastes litt mindre i butikken også. De litt overmodne bananene smaker utmerket godt i smoothie, på havregrøten eller i dette bananbrødet!
Claudia
Hello,
This banana bread must be delicious. God job!
Claudia
Mia
Thanks, Claudia!
Mia 🙂