• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget blåbærsaft

2. september 2015 By Mia 19 kommentarer

  Hjemmelaget blåbærsaft

Oppskrift på hjemmelaget blåbærsaft

Hjemmelaget blåbærsaft blir herlig på smak og kan oppbevares lenge. Er du på jakt etter flere gode måter å bruke opp blåbæra på, anbefaler jeg deg å ta en titt her.

Ingredienser:

-gir ca. 8 dl saft

400 g blåbær
120 g sukker
0,5 dl vann
2 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft

TIPS: Les mer om rengjøring og sterilisering av glass og beholdere her.

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp blåbær og vann og la det småkoke under lokk i omtrent 10 minutter.
  2. Sil blåbærene i ei finmaska sil eller gjennom et klede. Klem ut det meste av safta, men unngå å klemme så hardt at blåbærkjøttet klemmes igjennom.
  3. Kok opp blåbærsafta og tilsett sukker, vaniljesukker og sitron.
  4. Skal safta oppbevares på flaske over lengre tid bør flaska ligge et minutt eller to i kokende vann før flaska tømmes for vann og kokvarm blåbærsaft tilsettes.

Hjemmelaget blåbærsaft

Jeg er vel ikke akkurat kjent for å være den mest saftdrikkende personen som finnes i denne verden. Som liten var jeg av det sære slaget som alltid valgte et glass kaldt kullsyrevann fremfor saft. Men når jeg er ute på tur synes selv jeg det er skikkelig deilig med en god og hjemmelaget saft på termosen. Og dersom man ikke drikker store mengder saft til vanlig er ikke saftkoker det man har stående. Men heldigvis går det helt fint å lage saft på «gamlemåten». Og det herlige med hjemmelaget blåbærsaft er at den gode lukta av saft kan fylle leiligheten etter en lang og fin dag med blåbærplukking utendørs.

Hjemmelaget blåbærsaft

Hjemmelaget blåbærsaft

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Helios

Filed Under: Drikke, Oppskrifter, Sirup og te Tagged With: Barnevennlig, Fra skogen

Forrige post: « Kjøleskapsgrøt med blåbær og mandler
Neste post: Mat på Grünerløkka »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Jeanette

    11. august 2016 ved 21:19

    Brukte blåbær «slamet» med litt vaniljesaus, det var fantastisk godt

    Svar
    • Mia

      12. august 2016 ved 23:14

      Høres deilig ut!

      Svar
      • caroline

        28. november 2017 ved 18:01

        Hei. Hvor lenge holder denne saften i kjøleskap?

        Mvh Caroline

        Svar
        • Mia

          29. november 2017 ved 17:17

          Hei!

          Om du ønsker at safta skal holde lenge kan du koke flaska/beholderen rett før du fyller den helt opp og setter på lokk. Er beholderen lufttett holder safta i romtemperatur til neste gang du kan plukke blåbær – minst! Er beholderen åpen holder den i flere uker i kjøleskap, men vær nøye med å sette lokket godt på for å unngå muggdannelse i toppen av beholderen.

          Mia 🙂

          Svar
          • Claus

            22. august 2021 ved 14:01

            Hvprdan unngår jeg at blåbærsaften blir klumpete etter noen dager på flaske i kjølesksp. Har brukt saftkoker-,kun blåbær, litt vann og sukker-!

          • Mia

            22. august 2021 ved 20:47

            Hei! Jeg har ikke hatt dette problemet, så jeg er veldig usikker.

            Mia

    • Audun

      13. august 2021 ved 06:53

      Blåbær-slammet kan også tørkes i ovnen og smaker godt i frokostblanding.

      Svar
  2. Ailin

    15. oktober 2019 ved 09:33

    Hei Mia. Ser denne er gammel men prøver for det 🙂 har akkurat tatt saft over på flaske, skal den blandes ut med vann eller drikkes den som den er når den er avkjølt?

    Svar
    • Mia

      15. oktober 2019 ved 14:03

      Hei! Denne blander jeg ut med vann, ja! 🙂

      Svar
  3. Annie

    25. desember 2019 ved 19:09

    Hei.

    Tusen takk for god oppskrift. Når man på passe på kalorier, men saft på butikken kan bli dyrt over lengre tid, var det supert å kunne bruke oppskriften din og bare bytte ut sukkeret med litt vaniljeekstrakt for noe søtt men sunt.

    Svar
  4. Camilla Ellingsen

    8. august 2020 ved 02:51

    Hei Mia.
    Er det sånn at flaskene må fylles til det flyter litt over ved lukking?
    Bestemmer mengde sukke hvor lang holdbarhet den har?
    Beklager dumme spørsmål, men jeg kan ingenting om dette og skal prøve meg i år

    Svar
    • Mia

      9. august 2020 ved 20:46

      Hei!
      Dette var på ingen måte dumme spørsmål, synes jeg! 🙂 Jeg pleier ikke å overfylle dem, men fyller godt opp og lage en så liten luftlomme som mulig. Sukkeret har, som du sier, en konserverende effekt. Sukkeret binder vannet og gjør det blir mindre tilgjengelig for mikroorganismer. Uten at jeg har noen god kilde på dette mener jeg at jeg har hørt at man bør opp i 30 % sukker for å gi virkelig lang holdbarhet. Med andre ord bør man antagelig bruke litt mer sukker enn det denne oppskrifta tilsier for å få ekstra lang holdbarhet.

      Lykke til!

      Mia

      Svar
  5. Maren Grimstad Bang

    18. august 2020 ved 09:17

    Fin oppskrift! Skal forsøke meg på å lage en skikkelig god sirup i år. Jeg tenkte jeg kunne nevne at ved bruk av en saftkoker er det lettvint å lage både saft og gelé, noe jeg lager en del av.
    For da dampes bærene og saften kommer ut som du har i en kjele med en gang.

    Svar
  6. Elen

    19. august 2020 ved 16:33

    Hei, jeg fikk myyye mer enn 3dl, og det ble ikke syrup. Hvor lenge skal det koke med sukker og sitron?

    Svar
    • Mia

      20. august 2020 ved 21:27

      Hei! Ja, der ser jeg at jeg hadde en skrivefeil i mengde. Den er retta nå! Du kan egentlig velge litt. Dersom du vil ha en tyktflytende sirup kan du la det hele koke en stund. Dersom du kun gir det et raskt oppkok blir det noe tynnere og du må tilsette mindre vann når du blander ut safta.

      Svar
  7. Nina

    18. november 2021 ved 23:13

    Hei, jeg forsøkte oppskriften, den smakte veldig godt i det den var ferdig, men etter en liten stund i glassflasken ble det gele, hehe
    Hva har jeg gjort galt? Hvor lenge skal alt koke sammen ?

    Svar
    • Mia

      20. november 2021 ved 15:02

      Hei!

      Så dumt at det ble gelé – det har ikke skjedd meg. Kan det ha kokt for lenge? Min koker omlag 10 minutter.

      Mia

      Svar
  8. Marianne

    25. august 2022 ved 16:36

    Jeg laget dobbel porsjon, nesten 900 gr blåbær, doblet sukker, vaniljesukker og vann. Likevel ble det bare 7 dl veldig tynn saft. Blir litt feil å kalle det sirup når det er så tyntflytende. Hva gjorde jeg galt?

    Svar
    • Mia

      22. september 2022 ved 19:53

      Hei. Du nok ikke gjort noe galt – jeg burde ikke brukt ordet sirup. Saft er riktig, og jeg har oppdatert oppskriften.

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat