Oppskrift på kjøleskapsgrøt med blåbær og mandler
Lag klar en kjøleskapsgrøt med blåbær og mandler kvelden i forveien, la den stå i kjøleskap natten over og ha en frokost eller lunsj til dagen etter.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
2 dl havregryn
30 g mandler
1 dl matyoghurt
2 dl melk
2 ss honning
0,5 ts kanel
80 g blåbær
Fremgangsmåte:
- Grovhakk mandlene og bland alt utenom blåbær sammen.
- La grøten stå natten over i kjøleskap og server den toppet med blåbær.
Det fine med Norges varierende vær og årstider er at de forskjellige sesongene bringer med seg forskjellige gleder og gode mattradisjoner. For selv om jeg synes det er litt trist når lange, lyse sommerdager går over i mørkere høstdager, bringer høsten en rekke spiselige gleder. Rotgrønnsaker, sopp og ikke minst blåbær er så absolutt velkomne i mitt hjem. Og tradisjoner som sylting og safting skaper både god lukt og stemning på kjøkkenet. Og om ikke blåbærsesongen er der, er det alltids mulig å finne noen fryste blåbær og kose seg med kjøleskapsgrøt med blåbær og mandler allikevel!
Legg igjen en kommentar