
Aspargessuppe med kantareller
Mandag: Risotto med eple og blåmuggost
Tirsdag: Aspargessuppe med kantareller
Onsdag: Laks med pesto og eple
Torsdag Skogsopprisotto
Fredag: Hvit pizza med spekeskinke og smørstekt kantarell
Lørdag: Pannekaker med blåbærsyltetøy
Søndag: Omelett med blandet sopp
Ukens dessert: Mascarponekrem med bær
I forbindelse med mitt samarbeid med Friluftslivets år 2015 har jeg satt sammen denne ukemenyen som er basert på de mange spiselige herlighetene man kan plukke utendørs. Når lange sommerdager går over i høst, spretter det fram en rekke forskjellige godsaker i norsk natur. Helt siden jeg var liten har kantareller vært min store favoritt om høsten. Kantarellene er forholdsvis enkle å skille fra andre soppslag og smaker utrolig godt. Men feilplukking av sopp er ikke til å spøke med. Mange steder arrangerers det soppkontroll (her finner du informasjon om soppkontroll i Oslo og Akershus). Jeg vil derfor oppfordre om å holde slagene adskilt og ta turen innom en soppkontroll om du er usikker.
Men enten man plukker sopp og blåbær i skogen eller epler fra trærne i hagen, synes jeg at maten smaker ekstra godt når jeg har hatt en forfriskende dag ute med sanking og innhøsting. Og med dette ønsker jeg dere alle en strålende høst med mye god innhøsting!

Mascarponekrem med bær

Risotto med eple og blåmuggost
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Friluftslivets år 2015
Legg igjen en kommentar