Oppskrift på aspargessuppe med kantareller
Aspargessuppe med kantareller smaker godt med både grønne og hvite asparges, og smaker fortreffelig med nyplukkede kantareller.
Ingredienser:
– gir 2 porsjoner
500 g asparges
200 g kantareller
4 dl matfløte
1,5 dl eplejuice
3,5 dl vann
1,5 ts grønnsakssalt
0,5 ts tørka timian
0,25 ts pepper
15 g smør
TIPS! Både hvite og grønne asparges kan benyttes i denne oppskrifta.
Fremgangsmåte:
- Rens asparges, knekk av den nederste delen av stilken (denne delen er tråete og benyttes ikke) og del aspargesen i mindre biter.
- Ha matfløte, vann og eplejuice i ei gryte og kok opp. Tilsett timian, pepper og halvparten av grønnsakssaltet. La aspargesbitene trekke i gryta i noen minutter.
- Rens kantarellene og stek dem i smør til den er gyllen i fargen. Rør inn resten av grønnsakssaltet.
- Miks suppa glatt med en stavmikser.
- Tilsett kantarellene rett før servering og pynt gjerne med litt olivenolje og friske urter.
I forbindelse med Friluftslivets år 2015, har jeg vært så heldig å få i oppdrag å lage noen oppskrifter med selvplukkede ingredienser som tema. Jeg er veldig glad i skog og mark, og det finnes vel knapt noen bedre anledning for å presentere min favorittur i nærområdet.
Knapt en times kjøretur fra Oslo finner man perlen Mørkgonga. Bor man i Osloområdet og savner utsikt over annet enn bygninger, er denne turen absolutt å anbefale. Fra en liten parkeringsplass i Åsaveien, ikke langt unna Sundvollen, begynner turen på en heller kjedelig sti, men ikke la deg lure av den grunn. Etter en stunds gange møter man på ei bratt steinur som fører opp mot Mørkgonga, ei smal kløft i bergveggen mot Gyrihaugen. På det bratteste er det utplassert tau og stålwire man kan holde seg i for å komme seg opp på en trygg og god måte. Og vel oppe kan man ta seg en velfortjent pust i bakken og nyte utsikten over Steinsfjorden som lønn for strevet.

Mørkgonga
For den ivrige turgåer fortsetter turen mot Gyrihaugen hvor man finner nok et fint utsiktspunkt, men uansett anbefaler jeg å ta turen om Skardet på turen ned igjen – ned Mørkgonga blir rett og slett for bratt for min smak.
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Friluftslivets år 2015.
Legg igjen en kommentar