• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hvit pizza med spekeskinke og smørstekt kantarell

19. august 2015 By Mia Skriv en kommentar

Hvit pizza med spekeskinke og smørstekt kantarell -gir 3 porsjonspizzaer

Pizzabunn:
7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
4 ss olje

Pizzasaus:
1 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk
0,5 ts grønnsakssalt
0,5 ts tørket timian
0,25 ts pepper

Topping:
250 g mozzarella
3 sjalottløk
200 g kantareller
80 g langtidsmodnet spekeskinke
0,5 ts grønnsakssalt
25 g smør

TIPS! Pizzaen får ekstra sprø bunn om du steker den på en forvarmet pizzastein. Pynt gjerne med litt frisk timian før servering.

  1. Rør ut gjær i vann og olje. Legg litt av melet til side og bland resten av melet og salt med gærblandinga. Tilsett så mel til deigen er passe fast. Elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse.
  2. Finhakk hvitløk og bland sammen ingrediensene til pizzasausen.
  3. Finhakk sjalottløk og rens kantarell. Stek sjalottløk og kantarell hver for seg i smøret. Krydre kantarellen med grønnsakssaltet.
  4. Skjær mozzarella i tynne skiver.
  5. Elt deigen lett og kjevle den ut tre porsjonspizzaer med tynn bunn.
  6. Bre pizzazaus over bunnene og dryss deretter på sjalottløk. Legg så mozzarella på bunnene og topp med spekeskinke og kantarell.
  7. Stek pizzaene i 15 minutter på 225 °C i forvarmet ovn, over- og undervarme.

Hvit pizza med spekeskinke og smørstekt kantarell

I forbindelse med mitt samarbeid med Friluftslivets år 2015, vil jeg benytte sjansen til å omtale noe jeg virkelig setter pris på med Norge, nemlig allemannsretten. Da Friluftslivsloven ble vedtatt i 1957 kom også allemannsretten. Denne retten gjør at vi på visse vilkår kan bevege på annen manns grunn så lenge den er definert som utmark. Begrensninger og definisjon på innmark og utmark kan du lese mer om her.

Man kan gå på tur, padle, telte og ikke minst plukke sopp, bær og andre vekster så godt som fritt i utmark. For meg som er født og oppvokst i Norge er det lett å ta dette som en selvfølge, men tar man en titt rundt om i verden er det ikke så mange land hvor tilnærmet fri ferdsel i utmark er lovfesta. Mange av Norges mattradisjoner kommer av vår gode tilgang på bær, sopp og urter. Når høsten kommer er det mange som sylter, safter og tørker godsaker som kan nytes resten av året. Og det er ganske herlig at vi kan ta på oss turskoene, gå en lang tur i skog og mark, plukke med oss de kantarellene vi måtte finne, ta dem med hjem og nyte dem på en pizza til kvelds.

God tur og god pizza!

Hvit pizza med spekeskinke og smørstekt kantarell

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Friluftslivets år 2015

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Svinekjøtt Tagged With: Fra skogen, kosemat, Pizza

Forrige post: « Aspargessuppe med kantareller
Neste post: Ukemeny innhøstingens uke »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat