-gir dessert til 4
150 g mascarpone
3 dl kremfløte
40 g sukker
0,5 lime
2 ts ekte vaniljesukker
200 g jordbær
100 g blåbær
- Miks mascarpone, fløte og sukker stivt med en miksmaster. Pass på å ikke mikse kremen for mye. Det høye fettinnholdet i marscarponen gjør at den raskt blir kornete om den piskes for mye.
- Skyll limen godt, skjær av zesten. Klem smak til med saft og zest.
- Server toppet med bær.
Mascarpone er nok for de fleste nordmenn mest kjent for å være en av ingrediensene i desserten tiramisu. Ettersom jeg er en ganske så dårlig kaffedrikker, har tiramisu aldri vært min store favoritt. Men jeg har blitt glad i å bruke mascarpone til andre ting. Jeg har brukt denne ferskosten i jordbæris, tomatsuppe og nå altså i mascarponekrem. Det høye fettinnholdet i mascarpone gjør at den enkelt og greit kan piskes til krem med kremfløte.
Legg igjen en kommentar