-gir 3 porsjoner
1 boks grovhakkede tomater
2 sjalottløk
1 gulrot
5 dl vann
125 g mascarpone
1 fedd hvitløk
0,5 terning grønnsaksbuljong
60 g chorizopølse
Olje til steking
TIPS! Server gjerne med litt frisk persille og godt brød.
- Finhakk løk, hvitløk og gulrot og fres det i noen minutter i litt olje i ei tykkbunnet gryte. Hell over vann, hermetisk tomat, smuldre over buljong og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter.
- I mens suppa koker skjæres chorizoen i mindre biter og stekes raskt i litt olje i ei stekepanne.
- Rør inn mascarpone i suppa og varm den opp til kokepunktet igjen. Server suppa toppet med chorizobiter.
Første gang jeg lagde tomatsuppe med mascarpone var det uten chorizopølse. Suppa ble riktignok god, men jeg følte den mangla det lille ekstra. Og etter denne nettsida ble til må jeg innrømme at jeg blir stadig mer kresen på hva jeg legger ut. Rettene kan gjerne havne under kategorien «enkel hverdagsmat», men jeg ønsker allikevel at det skal smake ekstra godt. Oppskrifta ble derfor lagt til side og andre godsaker ble prioritert. Men da jeg la til chorizo ble oppskrifta raskt aktuell igjen. Det er ikke alltid det skal så mye til for å få det lille ekstra. Topper du suppa med mascarpone, chorizo og friske persilledusker og serverer den med litt godt brød får du en rett som er god for både gane og øyne!
coffee in a cup
nam, nam, nam og atter nam!!!
Mere Suppe jentene
Spennende tomatsuppe!