-Gir omtrent 6 dl
2 dl mandler
6 dl vann
Tips! Synes du mandelmelka er litt stram på smak, kan du tilsette litt sirup eller honning.
Skyll mandlene godt og la mandlene ligge i bløt natten over. Fjern så bløtevannet og tilsett nytt vann (omtrent 6 dl vann til 2 dl mandler) og ha det hele i en blender. Miks til vannet har fått en melkehvit farge. Sil melka i gjennom et kjøkkenhåndkle, kaffefilter eller lignende. Melka holder seg et par dager i kjøleskap, men husk å røre om før bruk.
Jeg har egentlig et ganske godt forhold til kumelk. Jeg synes det smaker godt og har ikke en gang et snev av allergi. Men jeg er av dem som lar meg fascinere av at det er mulig å lage enkle, melkelignende erstatninger uten å måtte nærme seg ei ku. Eller ei geit for den saks skyld. Og første offer for min uttesting ble altså mandelmelk. Naturlig nok smaker ikke mandelmelka helt som kumelk om du drikker den naturell, men jeg vil si at den fungerer veldig bra til kakao, frokostblanding og lignende formål. Jeg har også lest at mandelmelk skal passe bra til supper, sauser og bakverk, men det har jeg ikke fått testa ennå.
Legg igjen en kommentar