Nå om dagen er jeg ganske rask på å spørre om tips, triks og oppskrifter når jeg får servert noe spiselig som faller i smak. Og om jeg ikke tar helt feil startet min innsamling av oppskrifter faktisk med denne firkløverkaka. Jeg fikk servert firkløverkake for første gang av ei venninne på barneskolen, og noen dager senere fikk jeg en håndskreven lapp med oppskrifta på. Det skulle vise seg at oppskrifta på firkløverkake var enkel i tillegg til å være god! Siden den tid har firkløverkaka blitt lagd med jevne mellomrom. Det fine med denne kaka er at den er forholdsvis enkel å lage og den faller i smak hos de aller, aller fleste.
Oppskrift på firkløverkake
Ingredienser:
Bunn:
5 egg
3 dl sukker
125 g smør
100 g kokesjokolade
135 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljesukker
Glasur:
2,5 dl sukker
100 g smør
1 dl kremfløte
200 g firkløversjokolade
TIPS! Pynt gjerne kaka med et melisdryss når glasuren har stivnet.
Fremgangsmåte:
Rør tempererte egg og sukker (til bunnen) hvitt. Smelt smør og sjokolade og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Sikt deretter forsiktig inn en blanding hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Hell røra over i ei smurt sirkulær kakeform (omtrent 22-25 cm) og stek midt i ovnen, 175 °C , over- og undervarme i omtrent 45 minutter. La kaka kjøles ned og del den i to på midten. Kok opp sukker, smør og kremfløte til glasur. La det hele småkoke under omrøring i omtrent 10 minutter. Rør så inn firkløversjokolade. La glasuren kjøles litt ned (men ikke la den stivne) og smør et tynt lag med glasur på det nederste kakelaget. Legg den andre halvdelen av kakebunnen over igjen. Ha resten av glasuren over toppen på kaka.
Denne oppskrifta er utarbeidet i samarbeid med Helios
Denne så kjent ut, bare enda litt bedre! Har du lappen fortsatt? En erfaring jeg har gjort meg siden da er at den godt kan kjøles ned inni ovnen, med døra åpen, for da er det mindre sjanse for at den faller sammen på midten. Vil gjerne teste denne utgaven av firkløverkaka, hint hint!
Jeg tviler ikke på at denne så litt kjent ut, nei! Mamma har lappen i oppskriftsboka si fremdeles veit du. Jeg skal teste ut det med nedkjøling neste gang jeg lager den. Også skal jeg huske på å invitere deg 🙂