Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
Kylling med marinade:
300 g kyllingfilet
2 ts dijonsennep
3 ts honning
1 ts soyasaus
4 ss olivenolje
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
1 søtpotet
1 pastinakk
1 skive sellerirot
2 gulrøtter
0,5 dl olivenolje
0,5 ts salt
Tomatdipp:
0,5 dl matyoghurt
0,5 dl rømme
3 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
0,25 ts salt
2 porsjoner blandet salat
Tips! Bruk gjerne maldonsalt på rotgrønnsakene – da bli de ekstra gode.
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingen i grove terninger og bland inn marinaden. La kyllingen marineres i mens resten av retten gjøres klar.
- Rens grønnsakene og skjær dem i avlange stykker. Legg dem i ei ildfast form eller på et stekebrett og hell over olivenolje og salt. Stek grønnsakene på 200 °C, over- og undervarme til de er møre, (omtrent 40 minutter).
- Bland matyoghurt, rømme, soltørkede tomater, hvitløk og salt godt sammen med en stavmikser. Rens, kutt og bland sammen salat.
- Når det er omtrent 5 minutter igjen av steketiden til rotgrønnsakene stekes kyllingbitene i ei stekepanne på middels til sterk varme.
Ovnsbakte rotgrønnsaker er sunt, enkelt, kanskje ikke så raskt å lage, men temmelig rimelig! Jeg undres litt over hvorfor det tok meg så lang tid å oppdage hvor godt det er med ovnsbakte rotgrønnsaker. Men det siste året har dette vært et standardvalg når jeg ønsker en enkel, men smakfull middag. Det tar riktignok litt tid å få det hele gjennomstekt, men når man er ferdig med skrelling og kutting kan man gjøre alt mulig annet mens rotgrønnsakene godgjør seg i ovnen. Og smaken er det i alle fall ingen ting å utsette på!
vann i munnen!