-gir 18 boller
Deig:
13 dl hvetemel
50 g gjær
200 g smør
2 dl matfløte
2 dl lettmelk
1 dl sukker
0,25 ts salt
Sitroncurd:
2 dl saft fra sitron
1 ss sitronzest
0,5 dl sukker
3 egg
2 ss maisstivelse
2 ts ekte vaniljesukker
3 ss smør
1 egg
3 dl kremfløte
3 ss melis
TIPS! Ønsker du ordinære fastelavnsboller kan du droppe sitroncurden og servere bollene med syltetøy.
Smelt smøret og ha i lunken melk og matfløte (blandinga skal nå være fingervarm). Rør ut gjæren og tilsett salt og sukker. Tilsett så hvetemel til deigen er passe fast og elt godt. La deigen heve til dobbelt størrelse. Elt deigen lett og trill boller av den. La bollene etterheve i omtrent 30 minutter på et lunt sted. Pensle bollene med egg og stek så bollene på over- og undervarme, 225 °C, til de har fått gyllen farge, omtrent 8-10 minutter. I mens bollene kjøles ned lages sitroncurd. Vask sitronene godt og skjær zest av dem. Pass på at du kun får med den gule delen av skallet. Klem så saft fra sitronene og ha saft og zest i ei gryte. Pisk egg og ha resten av ingrediensene til curden med unntak av smør i gryta. Varm opp til rett under kokepunktet. La det hele kjøles ned litt og rør deretter inn smøret. La curden kjøles ned til romtemperatur. Visp kremfløte og vend forsiktig inn sitroncurden. Del bollene i to, legg kremen med sitroncurd i midten og dryss et lag melis på toppen.
Jeg synes fastelavnsboller ser fantastisk gode ut, men jeg synes all kremen i midten blir litt kjedelig. Det er riktignok godt, men for meg kunne det vært så mye, mye mer. Derfor har jeg blandet en av mine syltetøylignende favoritter i kremen, nemlig sitroncurd (eller lemon curd om du vil). Er det noe jeg ikke finner det miste kjedelig, så er det nettopp sitroncurd. Oppskrift på en appelsinvariant finner du her om du ønsker en hakket søtere smak på kremen.
Legg igjen en kommentar