-gir omtrent 2 dl
200 g mandler
100 g kokesjokolade
2 ss sukker
3 ss smør
0,5 ts salt
Tips! Mandlene kan gjerne byttes ut med hasselnøtter om du skulle foretrekke det.
Fordel mandlene utover et stekebrett og rist dem i 10 minutter på 170 °C. La mandlene kjøles noe ned, hell dem over i en kjøkkenmaskin og mal til det blir en seig masse. Man må gjerne stoppe maskinen og dytte ned mandelmasse fra kantene noen ganger. Ha i resten av ingrediensene og kjør til massen er forholdsvis glatt.
Sjokoladepålegg med nøtter inneholder gjerne hasselnøtter, men ettersom min samboer er ganske så allergisk mot hasselnøtter ønsket jeg å bytte ut disse hasselnøttene, og dermed ble det sjokoladepålegg med mandler. Smaken blir riktignok litt annerledes, men jeg ble veldig fornøyd med mandelvarianten òg. Jeg må nok også innrømme at selv om det var første gang min samboer fikk smake sjokoladepålegg med nøtter, var det jeg som satte til livs mesteparten av dette pålegget… Nam!
Legg igjen en kommentar