Oppskrift på ovnsbakt laks med kremost og rotgrønnsaker
Ovnsbakt laks med kremost og rotgrønnsaker er mild og god på smak og passer både for de som ikke er så fiskeglade og for de fiskeelskende.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
500 g laksefilet
80 g kremost
1 søtpotet
2 gulrøtter
1 pastinakk
1 rødløk
0,5 dl olivenolje
0,25 sitron
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
3 porsjoner blandet salat
TIPS! Husk at steketiden på grønnsakene vil øke noe om de blir liggende lagvis på stekebrettet/ildfast form.
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 °C, over- og undervarme.
- Rens rotgrønnsakene, del dem i staver og legg grønnsakene på et stekebrett eller i ei ildfast form. Hell over olivenolje og sitronsaft. Krydre med halvparten av saltet. Stek i ovnen til grønnsakene begynner å bli møre, i omtrent 25 minutter.
- I mens grønnsakene stekes deles laksen i porsjonsstykker. Lag et dypt snitt i lengderetningen på midten av hver lakseskive. Fyll snittene med kremost og krydre med resten av saltet og pepper.
- Legg laksen over rotgrønnsakene og stek videre til laksen er gjennomstekt, i omtrent 15-20 minutter (avhengig av størrelsen på laksestykkene).
Noe av det jeg liker best med å bo på Grünerløkka i Oslo, er at man har god tilgang på frukt og grønt i de mange grønnsaksbutikkene i området. De fargeglade og spiselige godsakene er en fryd for øyet. Til retter ovnsbakt laks med kremost og rotgrønnsaker denne velger jeg gjerne ut noen ekstra spennende frukt eller grønt til salaten. Noen gode oliven, granateple, mango, soltørkede tomater, spennende salatblader, reddiker, fetaost og lignende tilfører salaten både spennende utseende og smaker.
coffee in a cup
det der så bare heeeelt nydelig ut!
Mia
Jeg er svak for både laks og rotgrønnsaker, så det er en optimal kombinasjon for min del 😀
Elise
Ny favoritt i heimen, både mor, far og barn digger denne! Takk for atvdi deler din matglede!
Mia
Så hyggelig å høre at dere likte denne 😀