-gir omtrent 5 dl
80 g kokesjokolade
5 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts sukker
TIPS! Server gjerne varm sjokolade toppet med marshmallows eller krem. Varm sjokolade kan også lages med mandelmelk. Oppskrift på hjemmelagd mandelmelk finner du her.
- Ha alle ingrediensene i ei gryte og varm opp til kokepunktet under omrøring.
- Server mens drikken er rykende varm.
Jeg har aldri vært spesielt glad i saft, brus eller lignende søte drikker. Jeg klarer meg lenge på vann, te og kullsyreholdig vann. Når helgekosen min skal handles inn, hopper jeg glatt over brusen og stormer heller bort til smågodthylla. Sant og si sniker jeg meg nok innom hylla med sjokolade fra tid til annen også. Men til tross for at søte drikker ikke er min store favoritt, bytter jeg gjerne ut smågodtet med en søt og varm sjokoladedrikk etter en kald og slitsom skitur. Når kroppen trenger både varme og energi på en gang, er det faktisk ikke så mye som kan utkonkurrere en kopp med litt varm og søt drikke.
Varm sjokolade smaker også godt med forskjellige tilsetninger av forskjellige smaker. Ønsker du litt andre varianter kan drikken tilsettes litt nutella, kanel, appelsinzest, flytende karamell eller andre smaker du foretrekker.
Legg igjen en kommentar