Oppskrift på hjemmelagde tortillalefser (eller wraps om du vil)
Ingredienser:
8-10 lefser
450 g siktet hvetemel
2, 5 dl vann
0,5 dl rapsolje
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
TIPS! Disse tortillalefsene kan også lages med siktet spelt.
Fremgangsmåte:
-
Elt det hele sammen og la deigen hvile i omtrent 15 minutter.
-
Del deigen i 8-10 deler og rull delene ut til sirkler. Bruk mel til utkjevlinga om deigen sitter fast i underlaget. Kjevle lefsene ut så de passer til en stor stekepanne. De skal være veldig tynne, men ikke så tynne at de ryker når du flytter på dem.
-
Stek tortillaene på hver side på middels til høy varme i ei tørr teflonpanne. Tortillaene skal skal få mindre flekker med en lett brunfarge, men må ikke svis (da blir de helt stive). Klem ned eventuelle bobler som blåser seg opp under steking med stekespaden. Legg den ferdigstekte tortillaen rett i en ildfast form med lokk, i stekepose eller pakk inn i aluminiumsfolie.
For ei stund sia ble jeg invitert til en spansk kollega for å lære å lage torillas. Jeg må jo ærlig innrømme at jeg umiddelbart trodde det var snakk om tortillalefser, og jeg ble ganske overaska da jeg fikk en beskrivelse av den spanske omeletten kalt tortilla. Det skulle riktignok ta sin tid før jeg fikk prøvd meg på hjemmelagde tortillalefser, men da min samarbeidspartner, Helios, lurte på om jeg kunne lage en oppskrift på nettopp tortillalefser tok det meg ikke særlig lang tid å sette i gang! Og skulle du være mer interessert i den spanske omeletten, finner du oppskrift på den her.
Denne oppskrifta er utvikla i samarbeid med Helios.
Legg igjen en kommentar