• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelagde tortillalefser

10. mars 2015 By Mia Skriv en kommentar

Hjemmelagde tortillalefser

Oppskrift på hjemmelagde tortillalefser (eller wraps om du vil)

Ingredienser:

8-10 lefser
450 g siktet hvetemel
2, 5 dl vann
0,5 dl rapsolje
1,5 ts bakepulver
1 ts salt

TIPS! Disse tortillalefsene kan også lages med siktet spelt.

Fremgangsmåte:

  1. Elt det hele sammen og la deigen hvile i omtrent 15 minutter.

  2. Del deigen i 8-10 deler og rull delene ut til sirkler. Bruk mel til utkjevlinga om deigen sitter fast i underlaget. Kjevle lefsene ut så de passer til en stor stekepanne. De skal være veldig tynne, men ikke så tynne at de ryker når du flytter på dem.

  3. Stek tortillaene på hver side på middels til høy varme i ei tørr teflonpanne. Tortillaene skal skal få mindre flekker med en lett brunfarge, men må ikke svis (da blir de helt stive). Klem ned eventuelle bobler som blåser seg opp under steking med stekespaden. Legg den ferdigstekte tortillaen rett i en ildfast form med lokk, i stekepose eller pakk inn i aluminiumsfolie.

Hjemmelagde tortillalefser

For ei stund sia ble jeg invitert til en spansk kollega for å lære å lage torillas. Jeg må jo ærlig innrømme at jeg umiddelbart trodde det var snakk om tortillalefser, og jeg ble ganske overaska da jeg fikk en beskrivelse av den spanske omeletten kalt tortilla. Det skulle riktignok ta sin tid før jeg fikk prøvd meg på hjemmelagde tortillalefser, men da min samarbeidspartner, Helios, lurte på om jeg kunne lage en oppskrift på nettopp tortillalefser tok det meg ikke særlig lang tid å sette i gang! Og skulle du være mer interessert i den spanske omeletten, finner du oppskrift på den her.

Hjemmelagde tortillalefser

Denne oppskrifta er utvikla i samarbeid med Helios.

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tilbehør Tagged With: Smått og tilbehør, Taco

Forrige post: « Varm sjokolade
Neste post: Spicy seiburger med chilimajones og potetbåter »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat