• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Tortilla – en spansk omelett

1. juni 2014 By Mia 4 kommentarer

 

Tortilla - en spansk omelett

– gir 1 tortilla, tilsvarer 1-2 porsjoner om man har godt med tilbehør
5 egg
2 store poteter
1/4 – 1/2 løk
Mye olje til steking (gjerne olivenolje/blanding av oliven- og rapsolje)
Salt og pepper

Forslag til tilbehør (og godt tilbehør er viktig):

Manchego og eller andre spanske oster
Serranoskinke
Oliven
Tomater

TIPS! Sist jeg lagde tortilla fant jeg spansk ostefat og serranoskinke til en rimelig penge på Rema 1000.

Oppskrifta er lagd for en stekepanne som er omlag 20 cm i diameter. Skal en større eller mindre stekepanne brukes, bør mengden tilpasses dette. Skal omeletten lages på spansk vis (snus flere ganger underveis), anbefaler jeg å ikke bruke en alt for stor panne.

Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skivene skal være tynne, men ikke løvtynne. Finhakk løken og fres den raskt i litt olje i panna. Potetskivene skal nå kokes i flere omganger i olje i ei gryte. Puttes for mange potetskiver i på en gang, vil de klistre seg sammen. Brukes ei stor gryte kan man koke flere potetskiver på en gang, men det må også mer olje til for at skivene dekkes av olje. Jeg brukte omtrent halvt-om-halvt med olivenolje og rapsolje, men dette forholdet er opp til alle og enhver. Oljen må ikke byttes ut mellom hver runde med poteter, men lager man mye må man kanskje tilsette mer olje underveis. Potetskivene kokes til de er sprø og har fått litt farge. Deretter legges de på kjøkkenpapir eller lignende, så mye av oljen renner av. Krydre med salt og pepper, og varm litt olje i stekepanna tortillaen skal stekes i. Pisk sammen eggene i en bolle og tilsett poteter og løk. Hell det hele over i stekepanna.

«Spansk » fremgangsmåte for steking av tortilla:

Skal omeletten lages på skikkelig spansk vis, skal den snus flere ganger underveis. Første gang den snus vil altså toppen være rennende, mens bunnen har fått en tynn, fast flate. Dette er for at deler av omeletten ikke skal bli tørr før andre deler er ferdigstekt. Løsne omeletten forsiktig fra bunnen av panna med en stekespade. Legg et fat (som dekker panna) over og snu raskt.

Fortvil ikke om tortillaen ser litt rufsete ut i overflata – den skal snus igjen! Stek videre til bunnen av tortillaen er fast, og gjør prosedyren om igjen. Sjekk med en kniv om midten ser stekt ut (husk at den ikke skal være så godt stekt at den blir tørr). Gjenta denne prosedyren til tortillaen er stekt.

Tortilla - en spansk omelett

Jeg har nok nevnt det tidligere – jeg har en arbeidsplass hvor mange nasjonaliteter møtes. For en god stund siden var jeg så heldig at jeg ble invitert på tortilla-undervisning hos en spansk kollega. Som vanlig var jeg veldig ivrig etter å lære kokkekunst fra andre verdenshjørner, og jeg ble veldig overraska over hvor god denne enkle retten var. Det er riktignok litt mer jobb med denne omeletten enn en «typisk norsk omelett», men det er så absolutt verdt det!

Espero que os guste (håper det smaker)!

 

Filed Under: Annen lunsj, Lunsj, Middag, Smått og tilbehør, Tapas, Vegetar Tagged With: Barnevennlig, Hyttemat, Tapas, Vegetar

Forrige post: « Iskaffe med kaffeisbiter
Neste post: Vannmelonis »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Lise

    11. april 2015 ved 09:15

    Hei
    Mye enklere å bruke ferdig kokte poteter.
    Andalusia Spania

    Svar
    • Mia

      11. april 2015 ved 14:59

      Hei!
      Det har du helt rett i. Skulle bare ønske smaken ble like god da!

      Svar
  2. Heidi Leifseth

    17. januar 2023 ved 17:16

    Hei.
    Har du forsøkt å steke potetskivene i airfryer, for å slippe all oljen?

    Svar
    • Mia

      18. januar 2023 ved 21:32

      Hei,

      Jeg bruker airfryer veldig mye. Du kan absolutt gjøre dette med airfryer, men jeg synes ikke det blir helt like godt. 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat