-gir omlag 4 porsjoner
250 g mascarpone
400 g jordbær
1,5 dl melis
1 ss sitronsaft
- Bland mascarpone, jordbær og sitronsaft godt i en blender. Er melisen veldig klumpete kan det være en fordel å sile den for å unngå klumper i isen. Bland så melisen godt inn.
- Frys isen ned, og rør om noen ganger med den fryser for å unngå at den krystalliseres.
- Pynt gjerne isen med basilikum, sitronmelisse, grovhakkede nøtter eller sjokolade rett før servering.
Mascarpone er en myk, italiensk ferskost som er en viktig ingrediens i blant annet tiramisu. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til at marcarponen skulle gjøre seg bra som hovedingrediens i en enkel iskrem da jeg først skulle teste ut mascarpone-is med jordbær. Men ettersom den kremede konsistensen og milde smaken passer i tiramisu var det jo verdt et forsøk. Ikke alle mine forsøk med mat og søtsaker faller i umiddelbar smak, men dette ble faktisk en gledelig overraskelse for min del. Og mine gode matoverraskelser har jo en tendens til å havne her på bloggen. Pynt gjerne isen med litt friske blader, nøtter eller litt grovhakket sjokolade før servering, og dermed har du en velsmakende og lekker dessert!
Legg igjen en kommentar