• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kyllingwok med sesam og ingefær

16. oktober 2014 By Mia Skriv en kommentar

Kyllingwok med sesam og ingefær

 Oppskrift på kyllingwok med sesam og ingefær

Kyllingwok med sesam og ingefær er mild og deilig på smak og kan gis en liten piff med chili for de som måtte ønske det!

Ingredienser:

-til 3 personer
400 g kyllingfilet
1 rød paprika
1,5 gulrøtter
1 gul løk
6 sjampinjonger
2 vårløk
2 fedd hvitløk
1 dl vann
0,5 dl soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts brunt sukker
2 ts finhakka, fersk ingefær
2 ts sesamfrø
3 ts maizenna
3 posjoner ris

Olje til steking

TIPS! Ønsker du en sterkere utgave av denne retten kan du finhakke litt chili og steke sammen med grønnsakene.

Fremgangsmåte:

  1. Tilbered risen som anbefalt på pakninga.
  2. Finhakk hvitløk og ingefær og del resten av grønnsakene og kyllingen i grove biter. Legg noen ringer av vårløkens grønne del til side – disse kan benyttes som pynt.
  3. Stek kyllingen på sterk varme i litt olje i panna. Legg kyllingen til side og stek deretter grønnsakene.
  4. Bland grønnsakene og kyllingen sammen i stekepanna og tilsett vann, sesamolje, soyasaus og brunt sukker.
  5. La det hele koke opp og tilsett så maizenna utrørt i litt kaldt vann. La det hele putre til sausen har tyknet noe.
  6. Strø sesamfrø og vårløkringer over før servering og server med ris.

Kyllingwok med sesam og ingefær

 

Ettersom jeg er noe over middels opptatt av matlagning er det alltid en hel del grønnsaker i kjøleskapet mitt. Jeg har begynt å planlegge middager for en uke av gangen for å spare tid og for å kaste minst mulig mat. Men av og til feilberegner jeg og kjøper litt for mye av et par grønnsaker. I tillegg kommer enkelte grønnsaker i store forpakninger – mye større enn det man trenger til en bestemt rett eller to. Dermed hoper det seg opp med grønnsaker uten mål og mening i kjøleskapet. Heldigvis passer mange av grønnsakene jeg bruker også godt i wok, så da er det tid for kyllingwok med sesam og ingefær eller en annen lignende rett.

 

Filed Under: Kylling, Middag, Oppskrifter Tagged With: Asiatisk, Hyttemat, Kjøtt, Rask middag

Forrige post: « Mascarpone-is med jordbær
Neste post: Ukemeny for en travel uke »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat