Oppskrift på kyllingwok med sesam og ingefær
Kyllingwok med sesam og ingefær er mild og deilig på smak og kan gis en liten piff med chili for de som måtte ønske det!
Ingredienser:
-til 3 personer
400 g kyllingfilet
1 rød paprika
1,5 gulrøtter
1 gul løk
6 sjampinjonger
2 vårløk
2 fedd hvitløk
1 dl vann
0,5 dl soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts brunt sukker
2 ts finhakka, fersk ingefær
2 ts sesamfrø
3 ts maizenna
3 posjoner ris
Olje til steking
TIPS! Ønsker du en sterkere utgave av denne retten kan du finhakke litt chili og steke sammen med grønnsakene.
Fremgangsmåte:
- Tilbered risen som anbefalt på pakninga.
- Finhakk hvitløk og ingefær og del resten av grønnsakene og kyllingen i grove biter. Legg noen ringer av vårløkens grønne del til side – disse kan benyttes som pynt.
- Stek kyllingen på sterk varme i litt olje i panna. Legg kyllingen til side og stek deretter grønnsakene.
- Bland grønnsakene og kyllingen sammen i stekepanna og tilsett vann, sesamolje, soyasaus og brunt sukker.
- La det hele koke opp og tilsett så maizenna utrørt i litt kaldt vann. La det hele putre til sausen har tyknet noe.
- Strø sesamfrø og vårløkringer over før servering og server med ris.
Ettersom jeg er noe over middels opptatt av matlagning er det alltid en hel del grønnsaker i kjøleskapet mitt. Jeg har begynt å planlegge middager for en uke av gangen for å spare tid og for å kaste minst mulig mat. Men av og til feilberegner jeg og kjøper litt for mye av et par grønnsaker. I tillegg kommer enkelte grønnsaker i store forpakninger – mye større enn det man trenger til en bestemt rett eller to. Dermed hoper det seg opp med grønnsaker uten mål og mening i kjøleskapet. Heldigvis passer mange av grønnsakene jeg bruker også godt i wok, så da er det tid for kyllingwok med sesam og ingefær eller en annen lignende rett.
Legg igjen en kommentar