Oppskrift på pannekaker
Pannekaker er enkelt å lage og likes av de fleste. Standardvariantene kan allikevel bli litt kjedelig i lengden. Denne oppskrifta inneholder grovt mel og jeg har lista en hel del forslag til godt fyll.
Ingredienser:
-gir 3-4 porsjoner
2 dl siktet hvetemel
2 dl fint sammalt hvetemel
2 krm salt
6 dl lettmelk
4 egg
2 ss myk margarin
Forslag til fyll:
Rørte bær eller syltetøy
Skivet banan, sitron og sukker
Eple og kanel
Kremost og røkelaks
Kremost og soltørka tomater
Spekeskinke/bacon med blåmuggost eller parmesan
Forskjellige oster
Feta og oliven
Avokado og reker
Kylling og balsamico
Fremgangsmåte:
- Bland hvetemel og salt i en bolle, tilsett melk og visp til røren glatt.
- Rør inn egg og la røren stå i minst en halv time.
- Stek pannekakene i litt smør på middels varme. Server med ønsket tilbehør.
Pannekaker er veldig enkelt å lage til mange sultne. Og ikke minst økonomisk. Serverer man halvgrove pannekaker med masse godt tilbehør blir det faktisk et bra måltid også. Det er kanskje ikke det man bør spise hver eneste dag, men av fra tid til annen må det være lov! Har man litt ost, skinke og frukt i kjøleskapet samt noen bær i fryseren, da har man mer enn nok å fylle pannekakene med.
Jeg forsøkte meg en dag med å dekke på omtrent samtlige av mine forslag til pannekakefyll på en gang. Da hørte det jo selvfølgelig med en avstemming for beste fyll. Vinneren ble banan, sitron og sukker. Så skal du prøve deg på en ny vri på pannekakene er kanskje dette stedet å starte!
Legg igjen en kommentar