-gir 4 posjonspizzaer
Pizzabunn:
6-7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje
Fyll:
200 g aromasopp
150 g ricotta
100 g mozarella
60 g parmesan
50 g norzola
14 valnøtter
Grønnsakssalt eller vanlig salt
Smør til steking
Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse. Del deigen i fire og kjevl fire runde og tynne pizzadeiger på bakepapir. Deigen kan også fordeles over to langpanner. La deigen etterheve i omtrent 15 minutter.
Imens deigen heves deles aromasopp i skiver. Stek skivene i litt smør og strø litt grønnsakssalt eller salt over den ferdigstekte soppen. Smør et lag med ricottaost over pizzabunnene, dryss biter av norzola, mozarella og revet parmesan over. Legg aromasopp og knuste valnøtter på toppen. Stek pizzaen i forvarmet ovn, 225 °C, på over- og undervarme i omtrent 15 minutter.
Fra tid til annen spiser jeg pizza ute på restaurant, og jeg velger sjelden de helt «vanlige» variantene. For all del, jeg liker det jeg kaller vanlig pizza også, men det finnes ofte litt mer rare og spennende kombinasjoner på menyen. På en restaurant i Oslo fikk jeg servert en pizza som jeg syntes var utrolig god. Her er min variant, selvfølgelig med mine egne vrier.
Legg igjen en kommentar