-gir 15 boller
9-10 dl hvetemel
3,5 dl melk
1,5 dl sukker
100 g smør
0,5 pk gjær
1 ts kardemomme
15 ruter melkesjokolade
1 egg til pensling
Smelt smør og la det avkjøles noe. Rør ut gjæren i lunken melk og rør inn smør. Bland sukker og kardemomme med det meste av hvetemelet. Tilsett det tørre gradvis og spe deretter på med hvetemel til deigen er passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse og del den i 15 deler. Legg en sjokoladerute i midten av hver del deig og trill runde boller. La bollene etterheve under et klede i ca. 20 minutter (eller til omtrent dobbel størrelse) på et lunt sted. Pensle så hver bolle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i ovnen på over- og undervarme, 240 °C, i 10-15 minutter.
Har man vært ute en iskald vinterlørdag er det ikke mye som slår det å sitte i sofakroken med en god kopp te, ett varmt teppe og en rykende fersk sjokoladebolle. Og i dag er det jo nettopp en sånn dag. Det er lørdag og mange har vært ute på ski eller aking nå som den etterlengtede snøen dekker endelig bakken. Og om du ikke rekker å lage disse bollene i dag, ja, da vet jeg tilfeldigvis at akkurat disse bollene smaker ganske godt på søndager også. God helg til deg fra meg!
Therese
Disse ser seriøst sååå gode ut! Skal prøves ut 🙂
Anna
Mmh jeg elsker chokoladeboller, og de her ser bare så lækre ud! 😉
Knus Anna
– anna-mad.blogspot.dk