-til 2 risottoglade
6 dl buljong (6 dl vann + 1 terning grønnsaksbuljong)
170 g risottoris
75 g parmesan
40 g blåmuggost
2 epler
50 g sellerirot
4 sjalottløk
1 dl hvitvin
25 g smør
0,25 sitron
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Godt brød og smør til servering
Finhakk eple og klem sitron over. Rens og finhakk løk og sellerirot og fres det i olivenoljen. Når løken har blitt blank og myk tilsettes risottorisen. Stek det under omrøring i 2-3 minutter. Tilsett hvitvin og la det koke inn. Tilsett bujongvann gradvis under omrøring. Når alt er absobert – ta risottoen av varmen og rør inn parmesan, blåmuggost og eple. Smak til med salt og pepper.
Risotto er en rett jeg liker å eksperimentere litt med. Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt forventningsfull til kombinasjonen risotto, eple og blåmuggost. Og risotto skuffer sjelden! Mitt ord er kanskje ikke verdt så mye i denne sammenhengen, ettersom jeg er ganske så svak for både risotto og blåmuggost. Men denne kombinasjonen ble faktisk godkjent av min kjære samboer som pleier å rynke ganske kraftig på nesa hver gang jeg trekker blåmuggosten ut av kjøleskapet. Det må vel være et godt kvalitetsstempel, eller hva?
Legg igjen en kommentar