3,5 dl sukker
0,5 dl vann
8 gelatinplater
0,5 dl melis
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann og varm opp varm opp sukker og vann til alt sukkeret er løst opp. Ta gryta av varmen, klem ut vannet av gelatinplatene og rør platene inn en etter en. La det hele kjøle i omtrent ti minutter eller til det begynner å dannes litt snerk på toppen av blandinga. Miks så med en miksmaster til sukkerblandinga er tykk, hvit og kremaktig. Tøm det hele over i ei bakepapirkledd form og la det kjøles ned før det skjæres opp i biter. Vend hver bit i melis.
Marshmallows på en pinne foran et bål eller en peis, i kakaoen eller i en brownie har noe eget ved seg. Når det er høst, mørkt og kaldt kan man skape mye hygge med noen marshmallows. Jeg ble litt overrasket over hvor enkelt det var å lage disse godsakene fra bunnen av. Og lager man dem selv har man alle muligheter til å putte i det man måtte ønske av farge- og smakstilsetninger. Ved neste forsøk har jeg planer om prøve å tilsette pistasjenøtter, kako og jordbær. Hver for seg selvfølgelig!
Legg igjen en kommentar