• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kylling med sitrongress

28. september 2014 By Mia Skriv en kommentar

Kylling med sitrongress

Oppskrift på kylling med sitrongress

Kylling med sitrongress er en godt krydret og smakfull som er full av deilige asiatiske smaker og krydre. Retten kan lages både sterk og mild.

Ingredienser:

-gir 3 til 4 posjoner
600 g kyllingfilet
2 paprika
2 gulrøtter
4 vårløk
100 g usaltede cashewnøtter
1 stykk sitrongress
1 chili
2 fedd hvitløk
4 ss vann
4 ss fiskesaus
1 ts karri
1 ts malt ingefær
1 ts gurkemeie
3 ss brun farin
1 ts pepper
3 ss rapsolje til steking

3 porsjoner ris

Tips: Juster gjerne mengden chili og pepper om du ønsker en mer eller mindre krydra rett. Cashewnøtter kan også byttes ut med peanøtter om du skulle foretrekke det.

Fremgangsmåte:

  1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. Skjær kyllingen i middels store biter og stek bitene i litt olje på sterk varme i noen minutter. Ta kyllingen av varmen. Bland det tørre krydderet og farinen og ha det over kyllingen.
  3. La kjøttet ligge litt i krydderet imens paprika og vårløk kuttes i biter i biter og gulrot hakkes i staver. Finhakk hvitløk, chili og sitrongress.
  4. Stek paprika og vårløk i litt olje og tilsett kylling, sitrongress, chili og hvitløk. Stek videre i et par minutter og tilsett deretter fiskesaus og vann. La dette putre under omrøring i noen minutter. Mot slutten av steketiden tilsettes cashewnøtter.
  5. Server med ris og pynt gjerne retten med noen grønne vårløkringer.

Kylling med sitrongress

Kylling med sitrongress var en av mine utskeielser på matfronten i studietida. Og i en tid hvor ens månedlige inntekt er på omtrent 6000 kroner før husleie, strøm og internett er betalt, da er det ikke plass til voldsomt mange utskeielser. Ikke det at retten er særlig dyr å lage, men naturlig nok var ikke middagsbudsjettet særlig høyt på den tida. Til tross for at middagsbudsjettet har økt endel de siste årene er det fremdeles litt «ekstra kos» når jeg lager denne velsmakende og godt krydrede retten! Håper den faller i smak hos deg også!

 

Filed Under: Kylling, Middag, Oppskrifter Tagged With: Asiatisk, Kjøtt

Forrige post: « Marshmallows
Neste post: Salat med druer og blåmuggost »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat