Oppskrift på kylling med sitrongress
Kylling med sitrongress er en godt krydret og smakfull som er full av deilige asiatiske smaker og krydre. Retten kan lages både sterk og mild.
Ingredienser:
-gir 3 til 4 posjoner
600 g kyllingfilet
2 paprika
2 gulrøtter
4 vårløk
100 g usaltede cashewnøtter
1 stykk sitrongress
1 chili
2 fedd hvitløk
4 ss vann
4 ss fiskesaus
1 ts karri
1 ts malt ingefær
1 ts gurkemeie
3 ss brun farin
1 ts pepper
3 ss rapsolje til steking
3 porsjoner ris
Tips: Juster gjerne mengden chili og pepper om du ønsker en mer eller mindre krydra rett. Cashewnøtter kan også byttes ut med peanøtter om du skulle foretrekke det.
Fremgangsmåte:
- Kok ris som anvist på pakken.
- Skjær kyllingen i middels store biter og stek bitene i litt olje på sterk varme i noen minutter. Ta kyllingen av varmen. Bland det tørre krydderet og farinen og ha det over kyllingen.
- La kjøttet ligge litt i krydderet imens paprika og vårløk kuttes i biter i biter og gulrot hakkes i staver. Finhakk hvitløk, chili og sitrongress.
- Stek paprika og vårløk i litt olje og tilsett kylling, sitrongress, chili og hvitløk. Stek videre i et par minutter og tilsett deretter fiskesaus og vann. La dette putre under omrøring i noen minutter. Mot slutten av steketiden tilsettes cashewnøtter.
- Server med ris og pynt gjerne retten med noen grønne vårløkringer.
Kylling med sitrongress var en av mine utskeielser på matfronten i studietida. Og i en tid hvor ens månedlige inntekt er på omtrent 6000 kroner før husleie, strøm og internett er betalt, da er det ikke plass til voldsomt mange utskeielser. Ikke det at retten er særlig dyr å lage, men naturlig nok var ikke middagsbudsjettet særlig høyt på den tida. Til tross for at middagsbudsjettet har økt endel de siste årene er det fremdeles litt «ekstra kos» når jeg lager denne velsmakende og godt krydrede retten! Håper den faller i smak hos deg også!
Legg igjen en kommentar