Oppskrift på kremet skogsopprisotto
Kremet skogsopprisotto er relativt enkel å lage, og den blir veldig smakfull. Retten er en av de rettene jeg lager meg når jeg har lyst på noe veldig godt, men ikke har overskudd til å gjøre de største krumspringene på kjøkkenet. Og i fall du ikke har tilgang på skogsopp – du finner gjerne fryste skogsoppblandinger på butikker med litt større utvalg.
Ingredienser:
-til 2 soppglade
6 dl buljong
170 g risottoris
250 g skogsopp
4 sjalottløk, finhakket
75 g revet parmesan
2-3 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
25 g smør
2 ss olivenolje
1/4 sitron
salt
pepper
Fremgangsmåte:
- Bruk gjerne blandet skogsopp, men aromasopp eller sjampinjong gir også en veldig god risotto. Stek soppen i halvparten av oljen og legg den så til side.
- Deretter stekes hvitløk og sjalottløk i resten av oljen og halvparten av smøret. Når løken har blitt myk og blank tilsettes risottorisen. Stek det hele under omrøring i 2-3 minutter.
- Tilsett hvitvin og la den koke inn.
- Tilsett buljongvann litt etter litt. La det hele småkoke til væsken er absorbert i risen. Rør inn resten av smøret. Smak til med salt, pepper og sitron. Rør inn sopp og parmesan rett før servering.
Helt siden jeg var liten har jeg hatt en forkjærlighet for sopp. Det var ikke så mye annet enn nyplukka kantarell som kunne utkonkurrere fiskeboller i hvit saus. I senere tid har også risotto sneket seg ganske langt opp på lista over min favorittmat. Blandinga av nettopp skogsopp og risotto blir derfor etter min mening rett og slett uimotståelig. Denne kombinasjonen finnes allerede i mange varianter der ute, så jeg skal ikke skryte på meg å ha kommet på noe nytt og revolusjonerende. Men retten blir ikke noe dårligere av den grunn. Så prøv deg gjerne på min variant av skogsopprisotto, eller en annen variant for den saks skyld. Jeg tviler sterkt på at du blir skuffa!
Legg igjen en kommentar